Gündem Cumhuriyet Bayramı pazartesi günü kutlanacak... 29 Ekim'de okullar tatil mi?

Cumhuriyet Bayramı pazartesi günü kutlanacak... 29 Ekim'de okullar tatil mi?

Paylaş
Cumhuriyet Bayramı pazartesi günü kutlanacak... 29 Ekim'de okullar tatil mi?

Cumhuriyet Bayramı'na 7 gün kaldı. Tüm Türkiye için büyük bir anlam ifade eden bu muhteşem bayramda okulların tatil olup olmayacağı, bankaların , PTT merkezleri ve noterlerin kapalı mı olacağı merak konusu haline geldi. İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. yıl dönümü 29 Ekim Pazartesi günü kutlanacak. Bu şanlı günde resmi törenler yapılacak ve yurdun tamamında etkinlikler düzenlenecek. Öte yandan bu Türk milleti için tarifsiz günde okulların açık olup olmayacağı konusu öğrenciler ve veliler tarafından araştırma konusu oldu... Bir diğer yandan banka, noter ve PTT'lerin akıbeti ise merak ediliyor.

Haberin Devamı

29 EKİM'DE OKULLAR TATİL Mİ?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olması nedeniyle resmi tatil... Resmi tatillerde okullar, devlet kurumları, bankalar ve PTT merkezleri kapalı olacak. Pazartesi günü öğrenciler ve memurlar tatil yapacak. Böylelikle 3 gün tatil imkanı doğacak.

1925 yılında çıkarılan bir kanunla Cumhuriyet’in ilanı günü yeni Türk Devleti'nin bayramı ilan edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet'in onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku'nda, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir.

2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanun'un 1. maddesinde "1923 yılında Cumhuriyet'in ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder." denilmektedir.

Haberin Devamı