Gündem 29 Kasım Hadi ipucu sorusu: Dizi veya maç izlerken çokça tüketilen kuru yemiş hangisidir?

29 Kasım Hadi ipucu sorusu: Dizi veya maç izlerken çokça tüketilen kuru yemiş hangisidir?

Paylaş
29 Kasım Hadi ipucu sorusu: Dizi veya maç izlerken çokça tüketilen kuru yemiş hangisidir?

Hadi'nin 29 Kasım ipucu sorusu belli oldu. Yarışmanın kullacılara geçtiği soru yedikçe bağımlılık yapan ve elimizden düşüremediğimiz bir kuru yemişten geliyor ve şöyle: Dizi veya maç izlerken çokça tüketilen kuru yemiş hangisidir?

Hadi bilgi yarışması bu akşam saat 20.30'da kullanıcılarına 20 bin TL dağıtacak. İpucu sorusu ise insanın canının çekmesine neden olan bir kuru yemişten geliyor. İşte yarışmacılara geçilen soru: Kuru yemişler protein, vitamin ve mineral açısından çok zengin gıdalardır. Bugünkü ipucumuz böyle bir kuru yemişten geliyor. Dizi veya maç izlerken çokça tüketilen, yedikçe bağımlılık yapıp bırakılamayan kuru yemişin hangisi olduğunu bilen var mı?

Haberin Devamı

CEVAP: ÇEKİRDEK

AY ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI NELERDİR?

Ay çekirdeği, besinler arasında özellikle E vitaminiyle güçlü bir antioksidandır, kardiyovasküler sağlığın korunmasına yardımcı olduğu gibi, çeyrek fincan ay çekirdeği tavsiye edilen günlük E Vitamini alımının yüzde doksanını karşılıyor. Kardiyovasküler sağlık ve kolesterol korumaya yardımcı olan diğer besinler arasında lignan, arginin ve fenolik asitler de yer alıyor. bu besinlerin alımını artırmanın faydalarını gösteren birçok araştırma yapılmaktadır. Araştırmalara göre ay çekirdeği, stres, anksiyete, depresyon ve unutkanlığa karşı yardımcı

ÇEKİRDEK ÇİTLEMENİN FAYDALARI NELERDİR?

Biraz sivilce yapabilir ancak ay çekirdeğinin de sağlığınıza faydası var. Kalp damar sağlığını geliştirir.

Haberin Devamı

Kolesterol düzeylerini destekler

Zengin magnezyum kaynağı

Sağlıklı duygu durumunu destekler

Selenyum içerir