Türkiye (Son Dakika) 3 bin paket esrar ele geçirildi

3 bin paket esrar ele geçirildi

Paylaş
3 bin paket esrar ele geçirildi

İstanbul Fatih’te bir eve operasyon düzenleyen polis, satışa hazır halde paketlenmiş 8 kilo 550 gram toz esrar ele geçirdi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alınırken zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Derviş Ali Mahallesinde belirlenen bir evde yüklü miktarda uyuşturucu bulunduğunu tespit etti.

Haberin Devamı

Doğu ve güneydoğudan İstanbul’a getirilen esrar maddesinin, M.K. adlı uyuşturucu torbacısı tarafından paketler halinde alıcılara pazarladığı istihbaratını alan polis, şüpheliyi teknik ve fiziki takibe alarak zanlının müşterilerle konuşmalarını deşifre etti.

Satıcı ile alıcı arasında geçen ‘mühimmat’ ve ‘cephanelik’ gibi şifreli diyaloglarını çözen narkotik polisi, tespit edilen adrese 7 Ağustos’ta baskın düzenledi. Yapılan operasyonda M.K. adlı zanlı gözaltına alınırken, ev ve eklentilerinde yapılan aramada satışa hazır durumdaki 3 bin paket halinde 8 kilo 550 gram toz esrar ele geçirildi.

Gözaltına alınan torbacının, teknik takibe takılmamak için sokak satıcılarına ’mühimmat hazır’, ’cephaneliğe mühimmat geldi’ gibi şifreli kelimeler kullandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Operasyonun ardından gözaltına alınan M.K.’ nin, emniyetteki sorgusunun ardından 8 Ağustos’ta adliyeye sevk edildiği ve tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

Polis, uyuşturucu torbacısından esrar alan sokak satıcılarının yakalanması için operasyonlarını sürdürüyor. İHA