Spor '3 Büyükler' Avrupa'ya özendi

'3 Büyükler' Avrupa'ya özendi

Paylaş
'3 Büyükler' Avrupa'ya özendi

Zirve yarışına çok uzak kalan "üç büyükler" Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kaderi, Avrupa futbolunun devleriyle benzerlik gösteriyor

Ligin ilk yarısını lider Trabzonspor’un 9 puan gerisinde 3’üncü sırada bitiren Fenerbahçe, 14 puan gerisinde, 5’inci sırada tamamlayan Beşiktaş ve 19 puan gerisinde, 9’uncu sırada bitiren Galatasaray gibi bazı büyük Avrupa takımları da bu sezon bekleneni veremedi.

BAYERN MÜNİH VE SCHALKE DE ZİRVENİN UZAĞINDA

Alman futbolunun dev kulüplerinden olan ve geçen sezon da Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) şampiyonluğu kazanan Bayern Münih, ilk yarıyı lider Borussia Dortmund’un 14 puan gerisinde, 5’inci sırada tamamladı.

Bundesliga’da geçen sezon ikinci sırayı alan, bir diğer büyük takım Schalke 04 de, ilk yarıyı liderin 21 puan gerisinde, 10’uncu sırada tamamlayabildi.

INTER BU YIL KAYIP

İlk yarısı henüz sona ermeyen İtalya Birinci Futbol Ligi’nde (Serie A), geçen sezonun şampiyonu İnter’in durumu da taraftarlarını düşündürüyor. Serie A’da 18 kez şampiyon olan, geçen yılın Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu İnter, bir maç eksiğiyle lider Milan’ın 13 puan gerisinde, 7’inci sırada bulunuyor.

27 kez Serie A şampiyonu olarak ülkesinde en çok şampiyon olan takım durumunda bulunan Juventus ise 4’üncü sırada bulunuyor.

FEYENOORD DÜŞMEME MÜCADELESİ VERİYOR

İlk yarısı henüz tamamlanmayan Hollanda Birinci Futbol Ligi’nin (Eredivisie) en büyük takımı Ajax 4’üncü, önde gelen takımlarından Feyenoord ise ancak 13’üncü sırada yer alarak taraftarlarını üzdü.

Eredivisie’de liderlik, geçen yılın 3’üncüsü, 2005, 2006, 2007 ve 2008’in şampiyonu olan bir başka büyük takım PSV Eindhoven’in elinde bulunuyor.

İsviçre Süper Ligi’nde geçen sezonun 3’üncüsü Grasshopers, ligin ilk yarısında kendine 10’uncu sırada yer bulabilirken, Romanya Ligi’nin en başarılı iki takımı Steau Bükreş 7’inci, ezeli rakibi Dinamo Bükreş ise 6’ncı sırada yer alarak taraftarlarına şaşırttı.

LIVERPOOL BU SENE DE BEKLENENİ VEREMEDİ

Bir hafta sonra ilk yarısı sona erecek İngiltere Premier Lig’de ise son yılların başarılı takımları istikrarlı görüntü sergilerken, İngiliz ve Avrupa futbolunun "efsane" takımı Liverpool, beklenmedik ölçüde kötü bir sezon geçiriyor.

Ligde bir maç eksiği bulunan Manchester United 34 puanla ilk sırada yer alırken, Arsenal ikinci, Manchester City üçüncü sırada bulunuyor. Geçen sezonun şampiyonu Chelsea ise liderin 3 puan gerisinde, 4’üncü sırada yer alıyor.

İngiltere’de, Manchester United ile birlikte en fazla lig şampiyonluğu yaşayan takım olan ve 5 kez Avrupa şampiyonluğu yaşayan Liverpool ise son haftalardaki çıkışına rağmen ancak 9. sırada kendisine yer bulabildi.

İSPANYA, İSKOÇYA VE YUNANİSTAN LİGLERİ ŞAŞIRTMADI

İspanya Birinci Futbol Ligi’nde (La Liga) zirve yarışının isimleri değişmedi. 2009 ve 2010 yılı şampiyonu Barcelona’nın yine ilk sırada yer aldığı yarışta, değişmez rakibi Real Madrid ligin ilk yarısının bitimine birkaç hafta kala 2’nci sırada yer alıyor.

İskoçya liginde de liderlik yarışı beklendiği gibi Glasgow Rangers ve Celtic arasında sürerken, Yunanistan Süper Ligi’nde de yarış, Olympiakos ve Panathinaikos arasında devam ediyor.

Haberin Devamı