Kaş 3 kardeş eski eşyalarını pazarda sattı

3 kardeş eski eşyalarını pazarda sattı

Paylaş
3 kardeş eski eşyalarını pazarda sattı

3 kardeş eski eşyalarını pazarda sattı

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde eski eşyaların satışa sunulduğu 'Bit Pazarı' kuruldu. Pazarda tezgah açan Aylin (8), Emil (6) ve Lara Ateş (4) kardeşler de evde kullanmadıkları eşyalar ve oyuncakları ihtiyaç sahipleri için satışa çıkardı.

Kaş'ta Koray Ünlü adlı bir internet yayıncısının girişimleri sonucu Kaş Belediyesi tarafından hayata geçirilen ilçenin ilk 'Bit Pazarı' kuruldu. Kaş pazar yerinde 20 kişi tezgah açtı. Vatandaşlar eski eşyaların satıldığı pazara ilgi gösterdi. Bazı vatandaşlar alışveriş yaparken, bazıları ise sadece gezmekle yetindi. Tezgah açan vatandaşlar evlerinde kullanmadıkları giysileri, eski elektronik eşyaları, aletleri, oyuncak ve hediyelik eşyaları satışa sundu. Alışverişe gelen vatandaşlar fiyatları yüksek buldu.

Kaş'ta otel işletmecisi Marie Dervaux ve Ahmet Ateş çiftinin çocukları Aylin, Emil ve Lara Ateş de pazarda tezgah açtı. Evde kullanmadıkları oyuncaklar, eski ve küçülen giysilerle bazı eşyalarını satışa sunan Ateş kardeşler, pazarın ilgi odağı oldu. Emil Ateş, "Bu pazarın kurulacağını annemiz ve babamızdan duyduk. Pazara gelenler bizden alışveriş yaptı. Özellikle çocukları için oyuncakları ve eşyaları satın aldı. Bu pazarı biz çok sevdik. Her pazar günü tezgah açacağız. Çünkü yok olmakta olan eşyaları ihtiyaç sahibiyle buluşturuyor, fazla tüketimin önüne geçiyor. İnsanlar arasında paylaşma duygusunu geliştirerek yeni dostlukları kurulmasını sağlıyor. Bugün bizi birçok insan tanıdı" dedi.

Pazarın kurulmasına öncülük eden Koray Ünlü de "Kaş için bir hayalimizdi, gerçek oldu. Başlangıç mevsim kış olmasına rağmen güzel oldu. Gelişerek devam edecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı