Gündem '3 kayıp öğrenci'de mutlu son

'3 kayıp öğrenci'de mutlu son

Paylaş
'3 kayıp öğrenci'de mutlu son

Antalya Kemer'deki Likya Yolu yürüyüşünde geçen hafta kaybolan Boğaziçili 3 yabancı öğrenci sonunda bulundu, helikopterle bulundukları yerden alındı ve aileleriyle buluşturuldu. Dünkü arama çalışmaları sırasında, kayıp gençlerin helikoptere kırmızı tişört sallayarak yerlerini belliği ettiği öne sürülmüş ancak bu haber doğru çıkmamıştı

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Likya yolu yürüyüşünde kaybolan 1 İngiliz, 2 Hollandalı öğrenciye ulaşıldı. Yaklaşık bir hafta önce Tarihi Likya Yolu’nda yürüyüşe çıktıkları öğrenilen 1 İngiliz, 2 Hollandalı üç öğrenci, Genelkurmay'ın açıklamasına göre çarşamba günü telefonla kaybolduklarını bildirmişti.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer25992","25992","201501","25992-244342.jpg","1", "0","3 kayıp öğrenci ailesine böyle kavuştu");


3 kayıp öğrencide mutlu son

HELİKOPTERLE ALINDILAR


Günlerdir süren arama çalışmaları sonucu dün akşam saatlerinde yerlerinin tespit edildiği belirtilmiş ancak bu haber daha sonra yalanlanmıştı. Öğrencilere bu sabah ulaşıldığı öğrenildi. Üçü de 22 yaşında olan İngiliz David James Alan Mackie ile Hollandalı Marje de Grott ve Frisa Ann Antony de Vries, helikopterle bulundukları yerden alındı ve aileleriyle Kemer'de buluşturuldu.



Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Göynük Mahallesi Likya Yolu’nda doğa yürüyüşü sırasında kaybolan bir İngiliz ve iki Hollanda vatandaşının helikopterden görüldüklerini hatırlattı. Bu kişilerin helikoptere alındıklarını bildiren Cevheroğlu, "Kemer Ayışığı Plajı’na getirip aileleri ile buluşturacağız. Sağlık durumları iyi görünüyor. Kontrol amaçlı önce ilçedeki hastaneye götürülecek. Daha sonra Antalya’da tam teşekküllü hastaneye sevk edilecekler" dedi. Arama çalışmaları sorasında kayıp kişilerin sürekli yer değiştirdiklerini, tahmin ettikleri yerden farklı bir alanda bulduklarını dile getiren Cevheroğlu, bulduklarında tepe bir noktada bekler halde olduklarını kaydetti.

Cevheroğlu, telefon şarjlarının bittiğini anlatarak, "Bu kişiler ekiplerimizin büyük dikkat ve çaba gerektiren çalışması sonucu bulundu. Ekiplerimiz çok yoruldu. Çalışmalara katılan AFAD, jandarma, belediye ve gönüllü vatandaşlara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.



ANTALYA VALİLİĞİ: 16 OCAK'TA KAYBOLDULAR


Antalya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada 16 Ocak’ta Kemer ilçesi Göynük Kanyonu’nda kaybolan 1 İngiliz, 2 Hollanda vatandaşının bulunması ile ilgili olarak, "İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Antalya Büyük Şehir Belediyesi, AFAD personeli, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşların katılımı ile aramalar yapılmış, bahse konu şahıslar 19.01.2015 günü saat 09:50 sıralarında Kemer ilçesi Beldibi Kanyonu'nda helikopterle keşif sırasında bulunmuşlardır" denildi.

GENELKURMAY: 14 OCAK'TA KAYBOLDULAR

Geçtiğimiz Pazar günü öğle saatlerinde Göynük Kanyonu'na giriş yaptıkları belirlenen 21 yaşındaki öğrenciler; İngiliz David Mackie, Hollandalı Frisko de Vries ve Merije de Groot, 14 Ocak Çarşamba günü 112 Acil servisi telefonla arayarak kaybolduklarını bildirmelerinden sonra Kemer çevresindeki Bey Dağları'nda aranmaya başlamıştı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesindeki açıklamasına göre, Antalya 112 Acil Çağrı Merkezi’ne çarşamba günü kayıp ihbarının yapıldığı belirtilirken, Kemer’deki aramalar cuma günü öğle saatlerinde başladı. Arama çalışmalarında Kemer Jandarma Garnizon Komutanlığı ekipleri, afad Kurtarma ekibi Kemer ilçesine bağlı Kuzdere Mahallesi sınırları içindeki tepelerde aramaya başlarken, konyaaltı İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Çakırlar Karakolu ekipleri de Hisarçandır yakınlarındaki verici istasyon çevresinde arama çalışmaları başlatılmıştı.



ANTALYA İL JANDARMA'DAN AÇIKLAMA


Antalya İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 16 Ocak saat 12.20 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi’nin, İngiltere Konsolosluğunca aranarak 1 İngiliz ile yanında bulunan 2 Hollanda vatandaşının 10 Ocak’ta Antalya ili Kemer ilçesine geldikleri, 14 Ocak tarihinde uçakla geri dönmeleri gerekirken dönmedikleri ve kayıp olduklarının bildirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Aynı gün saat 15.30 sıralarında kayıp şahıslardan David James Alan Mackie (1993) isimli İngiliz 112 Acil Çağrı merkezini arayarak, Marije de Groot ile Friso Anne Antonyde Vries isimli 2 Hollanda vatandaşı arkadaşı ile birlikte 10 Ocak tarihinde Antalya ili Kemer ilçesine geldiklerini, Göynük kanyonunda bulunan tarihi Likya Yolunda (5) gün süre ile doğa yürüyüşü yaptıklarını, ancak yollarını bulamamaları sonucu kaybolduklarını, herhangi bir sağlık problemlerinin olmadığını ancak yiyeceklerinin bittiğini bildirmiştir. Kayıp şahısların bulunabilmesi maksadıyla; 16 Ocak tarihinden itibaren (4) gün süre ile Antalya il J.K.lığı 3’üncü İl J.K.Yrd. J.Yb. Fatih Üstündağ emir komutasında; Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığından 30 personelden oluşan 3 Dağ Arama Kurtarma Timi, Akseki J.Komando Tb.K.lığından 75 personelden oluşan 1 J.Komando Bölüğü, 45 Jandarma Personeli, 30 AFAD Personeli, Antalya Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ve 60 gönüllü vatandaşın katılımı ile aramalar yapılmış, bugün saat 09.50 sıralarında Kemer ilçesi Beldibi kanyonunda Antalya İl Emniyet Müdürlüğü helikopteri ile Kemer İlçe J.Komutanı Yasin Berçin Yüzbaşı’nın keşfi sırasında bulunmuşlardır" denildi.

DÜNKÜ "BULUNDULAR" HABERİ ASILSIZ ÇIKTI

Dün akşam saatlerine gelindiğinde polis, Sahil Güvenlik, jandarma, AKUT, AFAD, UMKE ve vatandaşlarla sivil toplum kuruluşlarından oluşan arama kurtarma ekiplerinin çabaları sonuç vermedi. Ekiplerin çoğu dağdan indikleri sırada kayıp öğrencilerin Çoban Yurdu mevkiinde bulundukları ve ekiplerin gençleri almaya gittiği bilgisi heyecana sebep oldu.

PROFESÖR KANYONA KOŞTU

Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı’nda öğrencilerin aileleri ve diğer yetkililerle birlikte çalışmaların sonuçlanmasını bekleyen, Hollandalı öğrencilerin eğitim gördüğü Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Adaman, sevinçle Göynük Kanyonu’na koştu. Adaman’ın sevinci, bir saat sonra haberin asılsız çıkması üzerine hayal kırıklığına dönüştü.

ÖĞRENCİLERİ İÇİN ARAMA FAALİYETİNE KATILDI

Öğrencilerinin bulunduğu haberi doğru çıkmayınca, üniversitede Afet Komisyonu Başkanı olan Prof. Adaman, giysilerini giyerek AKUT ve AFAD ekiplerine katıldı ve arama faaliyetlerine başladı. Gece arama çalışmaları güçlükle yürütülüyor.

Haberin Devamı