Gündem 3 kişi daha tutuklandı

3 kişi daha tutuklandı

Paylaş
3 kişi daha tutuklandı

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 51 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırılarla ilgili tutuklanan şüpheli sayısı 7 kişiye çıktı

Sabah saatlerinde Hatay’dan Adana Adliyesi’ne getirilen 4 şüpheliden 1’i öğle saatlerinde Cumhuriyet Savcılığı’nca serbest bırakıldı. 3 şüpheli ise tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Yapılan yargılamada şüphelilerden E.Ö. ’devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak’, M.G. ve A.E. ise ’silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla tutuklandı.

Cezaevine gönderilen şüphelilerden kaportacı M.G.’nin patlatılan minibüslerdeki gizli bölmeleri yaptığı, balıkçı A.E.’nin ise olayı planladığı iddiasıyla aranan N.E.’yi deniz yoluyla bir yerden, başka yere götürdüğü öne sürüldü. N.E. ile birlikte hareket ettiği iddiasıyla Y.N.’nin de arandığı öğrenildi.

Önceki gün Adana’ya sevk edilen 8 şüpheliden 4’ü tutuklanmış, 4’ü Cumhuriyet Savcılığı’nca serbest bırakılmıştı. Tutuklanan M.K., A.M., İ.Ş. ve İ.D. cezaevine gönderilmişti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada halen Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde minibüsleri temin ettiği iddiasıyla yakalanan M.G.’nin sorgusu sürüyor.

DHA