Çocuk Sağlığı 3 yaşına kadar konuşamadı ama 9 dil biliyor
Paylaş
3 yaşına kadar konuşamadı ama 9 dil biliyor

Rafael'e 3 yaşında ciddi otizm teşhisi kondu. Ailesi baştan durumu kabullenmekte zorlandı ancak her zaman çocuklarının yanında oldular ve onu en iyi şekilde yetiştirmekk için her türlü yöntemi araştırdılar. İşte otistik doğan ancak şu an 9 dil bilen Rafael’in içinizi ısıtacak hikayesi…

Rafael’in annesi Juli Lanser Mayer, bize bir çocuğun sevgi ve emekle büyütülünce neler yapabileceğini, görünümleriyle küçümsenmemesi veya yargılanmamasını gösteriyor.

Haberin Devamı

Rafael neredeyse 3 yaşına gelmişti ancak hala tek bir kelime bile söyleyememişti. Bu nadir görülen durum ebeveynleri endişelendirince bir nöropedi doktorunu ziyaret ettiler. İlk randevularında, doktorun teşhisi hayatlarını tamamen değiştirdi: Rafael şiddetli otizmden muzdaripti. Bu durumu ilk etapta kabul edemeyen anne baba 3 doktora daha danıştı. Teşhis aynıydı.

Aile sakinliğini koruyarak oğulları için en iyisini yapmaya karar verdi

İlk başta, karmaşıktı çünkü ebeveynleri otizmin ne olduğunu tam olarak bilmiyordu. Hastalığın bir tedavisi olmadığını düşünüyorlardı. Sakinliğini koruyan aile, tek isteklerinin oğullarını en iyi şekilde desteklemek için yanında olmak, ona yardım etmek ve bu durumla nasıl başa çıkılacağını öğrenmek istiyorlardı.

Rafael terapiye katılmaya başladı, ancak birkaç ay sonra bile herhangi bir ilerleme göstermiyordu. Bu problemle karşı karşıya kalan doktorlar, ebeveynlerine bir şeyle ilgilenip ilgilenmediğini görmek için bir tablet bilgisayar kullanmalarını istedi. Bu bir meydan okumaydı çünkü oğulları üzerindeki etkilerinden korkuyorlardı, ancak öneriyi kabul ettiler ve Rafael teknoloji ile etkileşime geçti.

Haberin Devamı

Bir gün her şey değişti

YouTube'da gezinirken Portekizce videolara denk gelen Rafael bir hafta sonra otomatik oynatma listesinden İngilizce şarkılar dinlemeye başladı. Anne Juli Lanser Mayer, 'o sırada Rafael’in gözlerinin izlediği ve dinlediği şey yüzünden parladığını gördüm. O zaman bir şeylerin değiştiğini biliyordum' diye konuşuyor.

O günden bu yana çocuk, başka dilleri öğrenmeye hayranlık duymaya başladı. En iyi yanı, inanılmaz bir hafızası olması bu yüzden diğer dilleri çok hızlı bir şekilde kodlayabilir ve bunları kusursuzca telaffuz etme yeteneğine sahiptir.

9 ‘dan fazla dil biliyor

Rafael, İngilizce, İspanyolca, Japonca, Rusça, Fransızca ve Almanca dahil 9'dan fazla dil biliyor. Onları incelemek için sadece birisine odaklanır ve bir kez öğrendiğinde, yeni bir tane çalışmaya başlar. Rafael kendini daha iyi ifade ettiği için favori dilinin İngilizce olduğunu söylüyor. Rafael ve ailesi Brezilya'da yaşıyor ve onlar Portekizce konuşsa da, Rafael'in bunu telaffuz etmesi zor. Birçoğu onun Amerikalı olduğunu düşünüyor. Almanca'yı pek sevmeyen Rafael, telaffuzunu komik bulduğu için İspanyolca konuştuğu zaman gülmeye başlıyor.

Haberin Devamı

Becerileri dilinin ötesine geçiyor

Rafael’in becerileri dillerin ötesine geçiyor. Ayrıca müzik enstrümanlarını da sever. Piyano, klavye, ksilofon ve bateri çalıyor. Son zamanlarda müzik derslerine başladı ve sadece 3 seanstan sonra, diğer insanların yalnızca 3 veya 4 yıl boyunca ustalaşabileceği şeyler öğrendi. Artık şarkılar bestelemeye kararlı ve bazen şehir parklarında müzik çalıyor. En sevdiği sanatçılardan biri şarkıcı Raffa Torres.