Dünya 3 yaşındaki çocuğu öldüren köpeğin sahibi tutuklandı

3 yaşındaki çocuğu öldüren köpeğin sahibi tutuklandı

Paylaş
3 yaşındaki çocuğu öldüren köpeğin sahibi tutuklandı

İngiltere'de yaşanan olaydan aylar sonra mahkeme kararını verdi

Dexter Neal (3), İngiltere'nin Essex şehrinde yaşayan mutlu bir çocuktu. Evlerinin yakınında bulunan Dunne ailesinin çocukları ile oyun arkadaşıydı.

Ancak Dunne ailesinin evinde beslediği agresif, Amerikan Bulldog cinsi bir köpekleri vardı.

Küçük çocuk, 18 Ağustos 2016 günü, her zaman yaptığı gibi arkadaşlarıyla oynamak için Dunne ailesinin evine doğru ilerledi.

Köpeğin sahibi Jade Dunne, çocuklar bahçede oynadıkları zaman köpeği evde tutuyordu. Ancak o gün işler yolunda gitmedi. Küçük çocuk evin bahçesine doğru yöneldiğinde tasması bağlı olmayan köpek birden hırlayarak talihsiz çocuğu altına aldı.



3 yaşındaki çocuğu boynundan ve kafasından defalarca ısıran hayvan çevredeki bir komşunun onu bir kulübeye kilitlemesi ile durdurulabildi.

Olay gerçekleştiği sırada Jade Dunne'ın çocukları ve talihsiz çocuğun kız kardeşi acı içinde feryat edince herkes sokağa koştu.

Dexter helikopterle hastaneye götürüldü ancak hayatını kaybetti.



Yapılan otopside çocuğun saldırı sırasında birkaç kez kalp krizi geçirdiği ve kan kaybından öldüğü belirlendi.

Köpeğin sahibi Jade Dunne, bugün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı ve 12 ay hapis cezasına çarptırıldı. 3 çocuk annesi kadının ayrıca 10 yıl boyunca evinde köpek beslememesine ve 100 saat kamu hizmeti vermesine karar verildi.

Daily Mail'de yer alan habere göre Dexter Neal'ın ölümüne sebep olan köpek, olaydan sonra polis tarafından alıkoyuldu ve kısa süre sonra uyutuldu.


Haberin Devamı