Dünya '30 kişi öldü' denilen çığın altındaki otelde 6 kişi sağ bulundu

'30 kişi öldü' denilen çığın altındaki otelde 6 kişi sağ bulundu

Paylaş
'30 kişi öldü' denilen çığın altındaki otelde 6 kişi sağ bulundu

İtalya'nın orta kesiminde önceki gün meydana gelen depremlerin ardından meydana gelen çığın altında kalan oteldeki kurtarma çalışmalarında 8 kişi sağ olarak kurtarıldı

İtalya'nın orta kesimlerindeki Pescara bölgesinde, üst üste yaşanan depremlerin tetiklediği çığın bir otelin üzerine düşmesi sonucu, 30 kişinin kar altında kalarak hayatını kaybettiği belirtiliyordu.

20 müşterisi ve 10 çalışanıyla birlikte çığ altında kalan Rigopiano pa Gran Sasso adlı otelde herkesin ölmüş olabileceği belirtilirken, kimi kaynaklar bu kişiler için 'ölü' değil 'kayıp' ifadesini kullanmıştı.


'YARDIM EDİN. SOĞUKTAN ÖLÜYORUZ' MESAJI


Kurtarma faaliyetlerinin sürdüğü dün gün içinde çığ altında kalan oteldeki bir turist çiftin, "Yardım edin! Soğuktan ölüyoruz" diye mesaj atarak, yardım çağrısında bulunduğu ortaya çıkmış ve yeni bir umut doğmuştu.



Son dakika gelişmesi olarak, arama kurtarma faaliyetleri sürerken 6 kişinin sağ olarak bulunduğu ve bu kişilerin kar altından çıkarılmasına çalışıldığı ifade edildi.

Bu arada enkazdan 2 ceset çıkarıldığı, iki cesedin de yerinin tespit edildiği bildirildi



SON 20 YILIN EN BÜYÜK ÇIĞ FELAKETİ OLABİLİR


İtalya'daki felaketin, son 20 yılın en büyük çığ faciası olduğu düşünülüyor. İtalya, 1995’te Nepal’de meydana gelen, 42 kişinin öldüğü olaydan beri en büyük çığ felaketini yaşadı.

Yine Nepal’deki çığ felaketlerinde 1996’da üç, 2014’te 16, 2015’te 18 kişi ölmüştü. Ocak 2016’da Fransa’da yaşanan çığ felaketinde ise altı kişi hayatını kaybetmişti.

YENİ GELİŞME! ENKAZ ALTINDAN SAĞ BULUNANLARIN SAYISI 8'E YÜKSELDİ

İtalyan haber ajansı ANSA’nın haberine göre, şu ana kadar enkaz altında sağ bulunanların sayısı 8’e yükseldi.
Haberde, iki koldan yürüyen kurtarma operasyonunda ilk aşamada aralarında 1 kadın, 2 de çocuğun olduğu 6 kişiye ulaşıldı. Bu 6 kişi de enkazdan çıkarılırken, farklı bir noktada da 2 sağ kişiye daha ulaşıldığı belirtildi. Enkaz altındakilerin kurtarma ekibindeki itfaiye erlerine sarıldıkları ve kurtuldukları için çok sevinçli oldukları ifade edildi. Enkazdan sağ çıkarılanların bazıları, ambulanslarla Pescara’daki hastanelere sevk edildi.

8 kişinin sağ bulunmasının ardından kurtarma ekiplerinin başka sağ kişilere ulaşmaya yönelik umudunun da arttığı kaydedildi. Bu arada, otelde 11’i çalışan 24’ü konuk olmak üzere 35 kişi olduğu kesinleşti. Öte yandan, olayda hayatını kaybedenlerin sayısı daha önce 3 olarak yansırken, İtalyan itfaiyesinden yapılan açıklamada şu ana kadar sadece 2 cesedin enkazdan çıkarıldığı bildirildi. Kayıp sayısının 20’nin üzerinde olduğu ifade ediliyor.

Haberin Devamı