Ekonomi 300 bin liralık aracımın hasarı üç günde ödendi

300 bin liralık aracımın hasarı üç günde ödendi

Paylaş
300 bin liralık aracımın hasarı üç günde ödendi

Selahattin Ertem, memnun bir sigortalı. Lüks marka aracıyla yaptığı kaza sonrası oluşan yüksek meblağlı zararı, Kasko sigortasıyla karşılanan Ertem, “300 bin liralık zararım 3 gün içinde eksiksiz ödendi. Hiç zorluk çekmedim” dedi.

İşadamı Selahattin Ertem, oldukça bilinçli bir sigorta müşterisi. Daha önce sigortayla ilgili birçok tecrübeler yaşayan Ertem’i memnun sigortalı yapan neden ise lüks marka aracıyla yaptığı kaza. Kaza sonrasında aracında meydana gelen hasarı sigorta şirketi Anadolu Sigorta tarafından eksiksiz ve kısa süre içinde karşılanan Ertem, “Bu olay benim sigorta şirketine duyduğum güveni ve memnuniyeti daha da artırdı” diyor. Ertem, yaşadığı kaza ile ilgili süreci şöyle anlattı: “Bentley marka aracımla kaza yaptım. Acentem aracılığıyla bu durumu paylaştım. Yetkili servise götürdüm. Bu segmentteki araçlarının masrafları yüksek olur. Çok kısa zamanda aracımın eksper raporu çıktı ve 300 bin lira civarında bir masraf olduğu için pert raporu verildi. Aracımın bedeli Anadolu Sigorta tarafından zamanında ödendi. Ama ben aracımın pert olmasını istemedim tekrar yaptırarak kullanılacak hale getirdim. Sigorta şirketi, ‘Ben aracı pert ediyorum ve şu tutardan satıyorum’ dediğinde teklif ediyor mal sahibine. Bu durumdan istifade ederek aracımın parçalarını karşılayabilecek tutarı bana sigorta şirketim ödedi. Sadece aracımın kazadan dolayı bir değer kaybı oluşmuştu. Yetkili servis de bana güvence verdiği için hoşnut kaldım ve aracımı tamir ettirdim.”

Haberin Devamı

POLİÇE ŞARTLARI ÇOK İYİ OKUNMALI

Ertem, ‘Sigorta’ deyince aklına güvence geldiğini belirterek şunları söyledi: “Kendi sağlığımızı, sevdiklerimizin sağlığını ve sahip olduklarımızı risklere karşı sigorta ile koruyabiliriz. Ancak ülkemizde sigorta bilinci tam anlamıyla yerleşmiş değil. Bu noktada bazı sigorta şirketlerinin istismarı söz konusu. Çok uygun fiyatlarla sigortanızı yaparlar. Fakat problem yaşadığınızda da kapsam dışı gerekçesiyle ödemenizi yapmazlar. Aslında sigorta poliçesindeki şartları çok iyi okumalıyız.”

TANIDIĞIM ŞİRKETLERLE ÇALIŞIRIM

Sigorta yaptırırken nelere dikkat edilmesi konusunda ise Ertem, şunları söyledi: “Kurumsal yapısına, geçmişine ve sektörde ne kadar zamandır hizmet ettiğine bakıyorum. Sigorta yaptıracağımız zaman firmamızın ilgili birimi, çeşitli firmalardan çeşitli kurumlardan teklifler alır ve en uygun teklifi verenle anlaşmamızı yaparız. Yaşadığım deneyimler de bize her sigorta şirketiyle çalışılmaması gerektiğini öğretti. Bu nedenle tanıdığımız, bildiğimiz sigorta şirketi ve acenteyle çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

ACENTEYLE ÇALIŞMAK AVANTAJLI

Selahattin Ertem, bütün sigorta poliçelerini acenteler üzerinden kestirdiğini ifade etti. Ertem, “Tekne, trafik, KASKO, işyeri, yangın, hayat ve sağlık olmak üzere sigortalarımızın hepsini acente üzerinden yaptırıyoruz. Sorunlarımızı acente üzerinden daha çabuk çözüyoruz. Ayrıca acente sayesinde daha fazla indirimden yararlanabiliyoruz” dedi.

HAYAT VE SAĞLIK ZORUNLU OLMALI

Selahattin Ertem, DASK ve KASKO’nun dışında başka sigortaların da zorunlu olması gerektiğini belirtti ve şöyle devam etti: “Zorunlu sigortalar içerisinde hayat ve sağlık mutlaka olmalı. Özellikle hayat yüzde 100 zorunlu olmalı. Primleri de kişilere göre belirlenmeli. Öğrenciyle, ev hanımının veya tehlikeli işte çalışanla normal çalışanın primleri aynı olmamalı. Primler, riske göre belirlenmeli.”