Gündem 31 Aralık'ta (yarın) sağlık ocağı ve eczaneler açık olacak mı?

31 Aralık'ta (yarın) sağlık ocağı ve eczaneler açık olacak mı?

Paylaş
31 Aralık'ta (yarın) sağlık ocağı ve eczaneler açık olacak mı?

Sağlık ocağı ve eczaneler 31 Aralık'ta açık mı? Yarın yılbaşı gecesi olması münasebetiyle vatandaşlar bu soruya yanıt arıyor. 1 Ocak'ın resmi tatil olması yarının da tatil beklentilerini iyice artırdı.

Tüm dünya yarın geceyi salı gününe bağlayan saatlerde 2019'a "merhaba" diyecek. Yeni yıl heyecanı herkesi sararken devlet dairelerinde ve sağlık kuruluşlarında işleri olanlar "sağlık ocağı ve eczaneler açık olacak mı?" sorusuna yanıt arıyor.

Haberin Devamı

SAĞLI OCAĞI VE ECZANELER AÇIK MI?

Yasaya göre 1 Ocak resmi tatilken 31 Aralık ise tatil olmuyor. Yarın tüm kamu ve özel kurumlar çalışıyor. Kafalarda "Yarım gün mü?" soruları da yer alırken tüm kurumlar normal mesailerine devam edecek.

1 OCAK'TA SAĞLIK OCAKLARI AÇIK MI?

Yönetmeliğe göre sağlık ocakları resmi tatil günlerinde en az iki personelle 09.00 / 12.00 saatleri arasında nöbet tutacaktır;

Resmi tatil ve Cumartesi - Pazar günleri tutulacak nöbet hizmetlerinin süresi günlük 3 saat olup 9.00 / 12.00 saatleri arasında tutulacaktır. İl Sağlık Müdürlükleri bölgenin şartlarına göre bu 3 saatlik nöbet süresini süreklilik esasına uygun olarak ve nöbetin disiplin ve anlamını bozmayacak şekilde ve bölge halkına duyumunu yaparak başka saatler arsında da düzenleyebilir.

Haberin Devamı