Yaşam 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açıldı

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açıldı

Paylaş
31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açıldı

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu, 40 ülkeden yayınevleri, telif ajansları ve konuk yazarlar katılacak

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu, 40 ülkeden yayınevleri, telif ajansları ve konuk yazarların katılımıyla açıldı.

Haberin Devamı

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan fuara 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu, 40 ülkeden yayınevleri, telif ajansları ve konuk yazarlar katılıyor.

Gülten Dayıoğlu’nun "Onur Yazarı" olduğu ve ana teması "Çocukluğum Yurdumdur-Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" olarak belirlenen kitap fuarı, birbirinden renkli çocuk etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Fuar süresince Gülten Dayıoğlu’nun katılımıyla çocuk edebiyatı üzerine panel ve söyleşiler düzenlenecek.
Fuarın ilk 4 günü açık kalacak "Uluslararası Salon" kapsamında Hollanda "Onur Konuğu" olarak yer alacak. Hollanda’dan yayınevlerinin katılımıyla düzenlenecek konuk ülke etkinlikleri kapsamında modern Hollanda edebiyatının önemli isimleri fuarın konuğu olacak.

Haberin Devamı

Modern Türkiye’nin kuruluşu üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanınan akademisyen-tarihçi Erik Jan Zürcher, Mete Tunçay, Mehmet Alkan ve Ahmet Demirel yarın düzenlenecek panelde konuşacak.

Konuk ülke etkinlikleri kapsamında Hollandalı illüstratör Marit Törnqvist 20 Kasım’a kadar çocuklara yönelik illüstrasyon atölyeleri gerçekleştirecek. İlköğretim yaş grubuna yönelik bu atölyelere katılım ücretsiz olacak.

-Uluslararası Salon ve Telif Ajansları Özel Bölümü-

Yurt dışından çok sayıda yayınevi fuarın ilk dört günü 10 No’lu salonda yer alacak. Bu sene 40 ülkeden yayıncıların katılacağı uluslararası salonda, Almanya, Azerbaycan, Hollanda, Hindistan, İngiltere, İran, İtalya, İspanya, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan ve Macaristan’dan yayınevleri bulunuyor. Ayrıca bağımsız edebiyat topluluğu LAF (Literature Across Frontiers) bünyesinde ise 24 ülkeden bağımsız yayıncı, edebiyat topluluğu ve kültür merkezi yer alıyor.

Telif Ajansları özel bölümüne ise ABD, Hollanda, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İtalya, Yunanistan, İsrail ve Lübnan’ın önde gelen telif ajanları katılıyor. Ajanslar, dört gün süresince yayıncılarla bir araya gelerek, profesyonel buluşmalar gerçekleştirecek.

-Konuk yazarlar-

Haberin Devamı

İstanbul Kitap Fuarı bu yıl özellikle çocuk ve gençlik edebiyatının önde gelen isimlerini ağırlayacak. Konuklar arasında, Erika Bartos, çocukların sevdiği yazarlardan Korky Paul, gençlik ve gotik edebiyatın önemli ismi Jasper Kent, farklı kuşakların sevdiği kahraman "Red Kit" sergisinin küratörü Didier Pasomonik, Hollandalı yazar Joke Van Leewuen yer alıyor.

Modern İspanyolca edebiyatın önemli isimlerinden Javier Sierra, Macaristan’ın önemli yazarlarından Tibor F. Toht fuarın konuklara arasında bulunuyor. Bu yıl, Uluslararası PEN Başkanı John Ralston Saul ve Hapisteki Yazarlar Komitesi Direktörü Sara Whyatt "İfade Özgürlüğü" ile ilgili panele katılmak üzere konuk edilecek.

-Sergiler-

Kitap fuarı, bu yıl da önemli sergilere ev sahipliği yapıyor.

"Onur Yazarı" Gülten Dayıoğlu’nun yaşamından kesitlerin yer aldığı "Bir Yaşamış, Bir Yazmış Gülten Dayıoğlu" sergisi, yazarın 50 yıllık yazın hayatına ışık tutuyor.

Fuarın öne çıkan bir diğer sergisi ise bu yıl "Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" olarak belirlenen tema çerçevesinde Türkiye Yayıncılar Birliği ile gerçekleştirilen Türkiye’nin değerli illüstratörlerinin resimlediği "Kitap Resimleri İllüstrasyon Sergisi" olacak.

Haberin Devamı

Tema çerçevesinde okurlarla buluşmaya hazırlanan çocuk ve gençlik kitapları kapaklarından oluşan "Kapaklar Ormanı" sergisi ise Sadık Karamustafa danışmanlığında hazırlandı.

TÜYAP, birkaç ay önce Yapı Kredi Yayınları tarafından düzenlenen "Red Kit Sergisi"ni de fuara taşıyacak.

Konuk ülke etkinlikleri kapsamında Hollanda’nın önde gelen 24 illüstratörünün çalışmalarından oluşan "Fil Gelmiş-Hollanda İllüstrasyon Sergisi" fuar süresince okurlarla buluşacak.

-Fuar sosyal medyada-

Kitap fuarıyla ilgili en güncel haberler, konuk yazarlar, katılımcı yayınevleri, imza günleri ve etkinlik programıyla ilgili her türlü güncel haber "www.facebook.com/istanbulkitapfuari" ve "www.twitter.com/kitapfuari" üzerinden takip edilebilecek.

-İki fuar bir arada-

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından düzenlenen 22. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı da kitap fuarı ile eş zamanlı olarak açıldı.
Fuarların giriş ücreti geçen yıllarda olduğu gibi 5 lira olacak. Öğrenci, öğretmen ve emeklilerden giriş ücreti alınmayacak.

Haberin Devamı