Türkiye (Son Dakika) 33 ay sonra...

33 ay sonra...

Paylaş
33 ay  sonra...

Osmaniye'de, üç yıl önce boğularak öldürülmüş halde bulunan kadının katil zanlısı, 140 şüphelinin DNA'sının incelenmesi sonucu yakalandı. Katil zanlısı, birlikte olmak istediği kadını, ilişkiye giremeyince iç çamaşırıyla boğarak öldürdüğünü itiraf etti

Olay, 10 Eylül 2011 günü arazi içerisinde meydana geldi. Esma G. (22) isimli kadın çıplak olarak iç çamaşırıyla boğularak öldürülmüş halde bulundu.
Olayla ilgili genç kadından alınan biyolojik örnekler Ankara Kriminal Polis Laboratuvarına gönderildi. Yapılan incelemede tırnaklardan alınan örnekte bir erkek DNA’sı tespit edildi.

Haberin Devamı

Osmaniye Emniyet Müdürlüğünce faili meçhul olayın aydınlatılmasına yönelik yapılan çalışmalarda, il merkezi ve ilçeler ile Hatay’ın Erzin ve Dörtyol ilçelerinden 550 şahsın ifadesi alındı. Devam eden çalışmalarda olayın şüphelisi olabileceği değerlendirilen 140 şüphelinin DNA örnekleri alınarak yine incelenmek üzere Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildi. Yapılan incelemede cinayet şüphelisinin Serkan Ö. (28) olduğu tespit edildi.

Elazığ’ın Ağın ilçesinde bir inşaat firmasında çalışan Serkan Ö., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlilerince gözaltına alındı.

İLİŞKİYE GİREMEYİNCE...

Osmaniye Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüpheli, yapılan ilk sorgusunda cinayeti itiraf etti. Esma G. adlı kadını birlikte olmak için çarşı merkezinden bir motosikletle aldığını ve olay yerine gittiklerini, burada ilişkiye giremeyince kendisine aşağılayıcı sözler sarf ettiğini ileri sürdü. Bunun üzerine tartıştığı kadının ilk olarak boğazını sıktığını ve daha sonra üzerinde bulunan iç çamaşırı ile boğduğunu belirten Serkan Ö. üzerinden çıkardığı elbiselerini bir çöp konteynerine attığını söyledi. Çelik yelek giydirilip olay yerine zırhlı araçla götürülerek yer göstermesi de yaptırılan şüpheli, cinayetin detaylarını anlattı.

Haberin Devamı

GBT ve UYAP sorgusunda, çeşitli suçlardan toplam 7 suç kaydı olduğu belirlenen Serkan Ö’nün "Kasten öldürme" suçundan adliyeye sevk edildi.

İHA