Pratik Bilgiler 34 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehre ait? 34 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir?

34 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehre ait? 34 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir?

Paylaş
34 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehre ait? 34 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir?

Türkiye Cumhuriyeti'ndeki araç plakaları, illerin alfabedeki sırasına göre sıralanmıştır. 0'dan 81'e kadar plaka vardır. Peki, 34 plaka nerenin plaka kodu? 34 plaka hangi şehir? 34 plaka ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Özellikle şehirler arası yolculukta farklı plaka kodu görmek bir hayli merak konusu oluyor. Peki, 34 nerenin plaka kodu? 34 plaka hangi şehir? 34 plaka ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Haberin Devamı

34 PLAKA NERENİN PLAKA KODU VE HANGİ ŞEHRE AİT?

Sayılarla belirlenen plaka kodlarından 34 sayısı İstanbul ilimize ait olan plaka kodudur. Plaka kodları 1 rakamından başlar. Tekli rakamlar 0 ile birlikte yazılır. İstanbul iline ait 34 plaka araç her ilde rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca plaka başındaki sayı kodu yani 34 sayısı aracın hangi ilden alındığının da göstergesidir.

Satın alacağınız araç İstanbul'da ise plakası 34'tür. Eğer başka bir şehirde yaşıyorsanız İstanbul'dan satın alacağınız 34 plakalı aracın plakasını kendi şehrinizin plaka koduna göre değiştirebilirsiniz. Ya da başka bir ilimizden farklı bir plaka koduna sahip bir araç alıp bu aracı İstanbul'da kullanacaksanız plakasını 34 koduna sahip bir plakaya başvurarak değiştirebilirsiniz. 34 plaka kodu İstanbul iline ait olmakla birlikte başka bir şehir için kesinlikle plaka kodu olarak kullanılamaz.

Haberin Devamı