Türkiye (Son Dakika) 35 bin lirayı alıp tapu dairesinden kaçtılar!

35 bin lirayı alıp tapu dairesinden kaçtılar!

Paylaş
35 bin lirayı alıp tapu dairesinden kaçtılar!

Bursa’da, 68 yaşındaki kadının evini, üçüncü kişilere satmak için anlaşan 3 dolandırıcı, tapu dairesinde işlemler yapılırken 35 bin lirayı alıp kaçtı. Dolandırıcılardan 2’si yakalanarak gözaltına alındı.

S.B.'ye ait müstakil evin bir emlakçıdaki ilanını gören Cengiz İ. (41) (solda) ve Emrah K. (32) (sağda) kadının haberi olmadan evi piyasa bedeli 190 bin lira olmasına rağmen 130 bin liradan internette satışa çıkardı.

Bir süre sonra eve talip olan iki kardeş Hakan Y. (31) ve Harun Y. (40) ile Bilal Ö. (54) aracılığıyla görüşen iki zanlı, 50 bin liralık iskonto daha yapıp 90 bin liraya satış için anlaştı.

'KARŞILAMA BAHANESİYLE KAÇTILAR'



Yine Bilal Ö. aracılığıyla tapudan sıra alıp iki kardeşe harç parasını yatırtan dolandırıcılar, satış günü iki kardeşle buluşup sıra aldı.

Gişede alıcı ve satıcıların işlem yapma sırası geldiğinde "Ev sahibine 35 bin lira para lazımmış" diyerek parayı alan iki kardeş, ev sahibini karşılama bahanesiyle binadan ayrılıp kayıplara karıştı.

KAMERA KAYITLARINDAN TESPİT EDİLDİLER



İki kardeşin şikayeti üzerine tapu müdürlüğündeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, zanlıların kimliğini tespit etti.

Dolandırıcılardan Cengiz İ.’yi evinin çatı katında gizlenirken yakaladı. Cengiz İ.’nin üzerinden çıkan 2 bin liraya el konuldu. Olaydan sonra kaçan diğer zanlı Emrah K.’nın izine ise henüz ulaşılamadı.

Gözaltına alınan Cengiz İ. ile aracı Bilal Ö. emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Cengiz İ.’nin paranın geri kalan kısmının Emrah K.’da olduğunu söylediği öğrenildi.

Faruk KAHRAMAN / DHA

Haberin Devamı