Yaşam 36 yıldır pembe kimlikle yaşıyor

36 yıldır pembe kimlikle yaşıyor

Paylaş
36 yıldır pembe kimlikle yaşıyor

Karabük'te çift cinsiyetli (hermafrodit) olarak dünyaya gelen, ancak kız olduğu sanılarak ailesi tarafından kız adı verilerek pembe nüfus cüzdanı çıkartılan 36 yaşındaki Satiye Akgün, 17 yıldır erkek olmak için mücadele veriyor

Ailenin 5 çocuğundan ortancası olarak, çift cinsiyetli dünyaya gelen Satiye Akgün, büyük bir dram yaşıyor. Ailesi, kız olduğunu sandıkları çocuklarına babaannesi Satiye'nin adını verdi ve pembe nüfus cüzdanı çıkardı. Satiye Akgün 15 yaşına kadar kız olarak yetiştirildi. Kız çocuklarıyla oynayarak büyüyen Satiye, vücudundaki değişimlere önce bir anlam veremedi.

Haberin Devamı

15 yaşına geldiğinde ise sakalları çıkmaya başladı. Bunun üzerine doktora götürülen Satiye A.'ya her iki cinsel organı da gelişmediği için çift cinsiyetli tanısı kondu.

Kendisini kadından çok erkek hisseden Satiye bir dizi ameliyatlar geçirdiğini ve 17 yıldır kimliğini değiştirmek için uğraştığını söyleyerek, “ Maddi imkansızlıkalr nedeniyle avukata velaket veremedim. Peirşan durumdayım. Pembe kimlik nedeniyle her gittiğim işyerinden geri çevrildi. Satiye bayan ismi olunca her girdiğim işyerinden geri dönüyorum. Evlilik yaptım ama resmi nikah bile yapmadım ve daha sonra boşmadım” dedi.

“ADIMI AHMET YAPACAĞIM”

Yetkililerden tek isteğinin mavi bir kimlik sahibi olmak olduğunu da kaydeden Satiye Akgün, “ Kimliğim değiştiği zaman hayatım normale dönecek. En azından bir işe girip çalışma imkanı da bulurum. Bazen evimie bile gidemiyorum. Adımı da Ahmet Akgün olarak değiştireceğim. Sadece kimliğimin değişmesini ve hayatımın bir düzene girmesini istiyorum” ifadesinde bulundu.

Haberin Devamı

İHA