Gündem 3600 ek gösterge çıkacak mı? Ne zaman yürürlüğe girecek?

3600 ek gösterge çıkacak mı? Ne zaman yürürlüğe girecek?

Paylaş
3600 ek gösterge çıkacak mı? Ne zaman yürürlüğe girecek?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 16 Nisan'da açılıyor. Yeni askerlik sistemini ve 3600 ek gösterge bekleyenler, yasanın ne zaman yürürlüğe gireceğini araştırırken son açıklamaları da dikkatle takip ediyor. İşte son durum...

3600 ek gösterge bekleyen yüz binlerin umudu 16 Nisan'da açılacak olan Meclis'te... Zaman hızla yaklaşırken ek gösterge bekleyenler hükümetin bu konu hakkında açıklama yapıp yapmadığını merak ediyor. Konu hakkındaki son açıklama ise Samsun Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız'dan geldi.

Haberin Devamı

"3600 EK GÖSTERGENİN BİR AN ÖNCE YASALAŞMASINI İSTİYORUZ"

Samsun Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, 3600 ek göstergenin bir an önce yasalaşmasını istediklerini söyledi.

Başkan Hamdi Yıldız, Başkanlar Kurulu toplantısında gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İl içi yer değişikliğinde sıra tayininin uygulanması gerektiğini belirten Yıldız, "Eğitim-Bir-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, öğretmenlerin tercih ettikleri eğitim kurumları itibariyle hizmet puanı üstünlüğüne göre sıraya konularak norm açığı oluştukça il içi yer değişikliği taleplerinin bu sıraya göre karşılanmasını istedik" dedi.

Başkan Yıldız açıklamalarının devamında, "Dayanışma aidatı sendikal örgütlenmenin korunmasının önemli araçlarından biridir. Sendikacılığın evrensel bir hakkının uygulanmasını istiyoruz. Yetkili sendikaya üye olanla olmayanın farkının olması gerektiğini AYM ve Yargıtay kararları da söylemektedir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Başkan Yıldız, ayrıca toplu sözleşme masasına çarpık mevzuat ve kanunun merhameti ile değil yetki ile oturduklarını, kamu görevlilerinin vermediği yetkinin kanun ile verilemeyeceğini, işçi sendikalarında yetkili olmayanların masada olmadıklarını, bugün bu talebimize karşı çıkanların yetkili oldukları dönemde aynı şeyi istediklerini ve bugün tutarlı olmadıklarını gördüklerini kaydetti.

Hamdi Yıldız 3600 ek gösterge çalışmaları ile ilgili de şöyle konuştu:

"Kamu görevlilerinin ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıları ve emekleri, çalışma hayatına ve kamu çalışma ilişkilerine yansımalı; yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları ek göstergeden yararlandırılmalı, tüm kamu görevlilerinin ek göstergeleri en az 600 puan artırılmalı, başta 3600 ek gösterge olmak üzere, verilen sözler ivedilikle yerine getirilmelidir."