Gündem 3600 ek gösterge çıkacak mı? Son durum ne?

3600 ek gösterge çıkacak mı? Son durum ne?

Paylaş
3600 ek gösterge çıkacak mı? Son durum ne?

Yerel seçimler sona erdi, 3600 ek gösterge bekleyen yüz binlerce kişi hükümetin ağzından çıkacak kelimeleri dikkat kesilmiş durumda... Peki son açıklamalar ne?

Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi... Yani yüz binlerce memur 3600 ek göstergenin bir an evvel çıkmasını bekliyor. Hükümet daha önce yaptığı açıklamada seçimlerin ardından Meclis'in açılmasıyla birlikte konunun gündeme geleceğini belirtmişti. Meclis'in açılmasına kısa bir süre kala yüz binler heyecanla son açıklamaları takip ediyor. İşte son durum...

Haberin Devamı

TASARI PLAN BÜTÇE KOMİSYONU'NDA SIRAYA ALINDI"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan Mahrumiyet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere teşvik getirilmesi ve ek gösterge uygulamasının da kanunda yer alması gerektiğini bildirdi. Geylan, ek gösterge ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Türkiye Kamu-Sen’in tüm meslek gruplarının ek göstergelerinin düzenlenmesi ve ek göstergeden yararlanamayan yardımcı hizmetler sınıfının ek göstergeden yararlanmasını sağlanması konularını içeren kanuni düzenlemeyi Mustafa Kalaycı marifetiyle TBMM’ye sunduklarını ifade eden Geylan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tasarı Plan ve Bütçe Komisyonunda sıraya alındı. Umuyorum ki tüm siyasi partiler gerek komisyon, gerekse genel kurul aşamasında tasarıya sahip çıkarlar ve kamu çalışanlarının tamamını memnun eden bir düzenleme hayata geçer. Öğretmenlere ek gösterge sözü ikinci 100 günlük eylem planında yer almıştı. Hükümetin seçimden önce sadece 4 meslek grubunun ek göstergesini yükseltip, diğerlerini kapsam dışı bırakmasının siyasi faturası olacağı düşüncesiyle bu sözü gerçekleştirmediğini düşünüyorum. Bildiğiniz gibi Ak Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, ek göstergenin Nisan-Mayıs ayı gibi çıkarılacağını söyledi. Bu bir taahhüttür. TBMM, 9 Nisan tarihinde çalışmalarına başlayacak. İlk gündem maddesi ek gösterge düzenlemesini olmalıdır. Ek gösterge düzenlemesinin beklentimiz doğrultusunda gündeme getirilmesini istiyoruz."

Haberin Devamı