Gündem 3600 ek gösterge ile ilgili son durum ne? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor?

3600 ek gösterge ile ilgili son durum ne? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor?

Paylaş
3600 ek gösterge ile ilgili son durum ne? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor?

Kamu personeli ve emeklisinin beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili talepler gelmeye devam ediyor. 1,6 milyon memuru ve memur emeklisinin maaşını etkileyecek 3600 ek gösterge ile ilgili son durum ne? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili son gelişmeler…

3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesine yönelik memur sendikalarından talepler gelmeye devam ediyor. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarında önemli ölçüde artış sağlayacak 3600 ek gösterge için memurların gözü Türkiye Millet Meclisi’nden çıkacak yasada. Peki, 3600 ek gösterge ile ilgili son durum ne? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili detaylar…

Haberin Devamı

Seçim öncesinde müjdesi verilen 3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesine yönelik kamu sendikaları taleplerini yaptıkları toplantılar ve açıklamalarda sık sık dile getiriyor.

"3600 EK GÖSTERGE TÜM SAĞLI ÇALIŞANLARINI KAPSAMALI"

Son olarak Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık Sen) Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk yaptığı açıklamada sözleşmeli bütün sağlık çalışanları kadroya alınması gerektiğini vurgulayarak 3600 ek göstergenin tüm sağlık çalışanlarına uygulanması gerektiğini dile getirdi.

YALÇIN: "3600 EK GÖSTERGE YENİDEN DÜZENLENMELİ"

Geçtiğimiz hafta yapılan MEMUR-SEN 6’INCI Olağan Genel Kurulu’nda konuşan MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetten taleplerini sıralayarak, 3600 ek göstergenin söz verildiği gibi tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini söylemişti.

Haberin Devamı

GEYLAN: “CUMHURBAŞKANININ SÖZÜNE İTİBAR EDİYORUZ”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan da 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalarda bulunmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ek gösterge konusunun Meclis açıldığında gündeme geleceğini söylediğini belirterek, "Bu söze itibar ediyoruz" demişti. Geylan, 4 meslek grubunun yanı sıra tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin yükseltilmesi, yardımcı hizmetler sınıfının da ek göstergeden yararlandırılması şeklindeki talebini de bir kez daha yinelemişti.