Gündem 3600 ek gösterge konusunda AK Partili Mehmet Muş'tan çok önemli açıklama... Son gelişmeler neler?

3600 ek gösterge konusunda AK Partili Mehmet Muş'tan çok önemli açıklama... Son gelişmeler neler?

Paylaş
3600 ek gösterge konusunda AK Partili Mehmet Muş'tan çok önemli açıklama... Son gelişmeler neler?

3600 ek gösterge konusu gündemi meşgul etmeye devam ederken AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, kritik bir açıklamada bulundu. İşte 3600 ek gösterge için yapılan son açıklama...

3600 ek gösterge konusında çalışmalar devam ediyor. Yüz binlerce memur ise detayları öğrenme çabasında... Konu hakkında bakanlar, milletvekilleri zaman zaman kamuoyunu aydınlatmak için açıklamalarda bulunuyor. Son bilgilendirme ise AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'tan geldi.

Haberin Devamı

13 ŞUBAT 2019: TEKNİK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Meclis'te basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Muş, 3600 ek göstergeye ilişkin soru üzerine, ilgili kurumların bu konudaki teknik çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra adım atılabileceğini dile getiren Muş, şöyle devam etti:

"Bu, AK Parti’nin masasında, ajandasında olan bir konudur. Bu çalışmaların tamamlanmasını beklememiz gerekiyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra açıklamalar yapılacaktır. Bu 3600 ile ilgili düzenlemenin hemen seçim öncesinde alelacele getirilmesini etik olarak çok doğru bulmuyoruz. O açıdan, teklifimizde 3600 ile alakalı bir düzenleme bulunmamaktadır. Çok teferruatlı bir konu bu. Belli boyutları olan bir konu. Teknik meselelerin iyice çalışılması, çalışmaların tamamlanması lazım. Tamamlandıktan sonra sizlerle paylaşabiliriz ama bu gündemimizde olan bir konudur."

Haberin Devamı

12 ŞUBAT 2019: LATİF SELVİ'DEN 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Öğretmenlik Meslek Kanununu önemsediklerini vurgulayan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi Genel Başkan Vekili Latif Selvi, "Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde kanun ile ilgili taleplerimizi dile getirdik. Öğretmenlik Meslek Kanununda Eğitim Yöneticiliği net bir şekilde ifade edilmelidir. Eğitim yöneticisi öğretmenler arasından belirlenmelidir. Eğitim Kurumlarına öğretmenlik mesleği dışından idareci atanmasına karşıyız. Eğitimin en önemli dinamiği öğretmendir. Bu yüzden bu ülkede 3600 ek göstergeyi en çok hak eden kesimlerden biri öğretmenler ve eğitim çalışanlarıdır. Çünkü eğitim her ülkenin en önemli meselesidir" ifadelerini kullandı.

11 ŞUBAT 2019: MİLLETVEKİLLLERİNDEN SAĞLIK-SEN'E ZİYARET

AK Parti Balıkesir milletvekilleri, Sağlık-Sen şubesini ziyaret etti.

AK Parti milletvekilleri Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir ve Berrin Uygur yeni yönetimi sendika binasında ziyaret etti. Sendika yöneticileriyle Balıkesir’de yaşanan sağlık alanındaki sorunları ve yapılan çalışmaları değerlendiren Ak Partili vekiller Canbey, Mutlu ve Aydemir, Başkan Nihat Erzi’den bilgi aldı. Vekiller ziyaret sonunda Erzi’ye ve ekibine teşekkür etti. Başkan Nihat Erzi, sağlık çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi için vekillerden destek istedi.

Haberin Devamı

6 ŞUBAT 2019: "BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMESİ GEREKİYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, partisinin Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi hazırladığını ve Meclis Başkanlığına sunduğunu belirterek, AK Parti’nin bu teklifi dikkate almasını ve varsa eksikleri tamamlanarak kanunlaştırılmasını istedi.

Eğitimdeki sorunların bir parti politikasıyla değil, milli politikayla aşılabileceğine işaret eden Kaya, "Bir an önce Öğretmenlik Meslek Kanunu çıksın." ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere 3600 ek gösterge hakkı tanınmasına yönelik seçim vaadinin hala gerçekleştirilmediğini belirten Kaya, bunun bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi.