Gündem 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge son dakika haberleri…

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge son dakika haberleri…

Paylaş
3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? 3600 ek gösterge son dakika haberleri…

Kamu personelinin maaşlarında ve emekli ikramiyelerinde ciddi bir artış sağlayacak 3600 ek gösterge için memurların bekleyişi devam ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açılışının ardından görüşülecek öncelikli konular arasında yer alan 3600 ek gösterge internette en çok merak edilen konular arasında geliyor. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? İşte 3600 ek göstergede durum...

3600 ek gösterge ile ilgili kamu personelinin bekleyişi devam ediyor. TBMM’nin açılısını bekleyen memurlar internette sıklıkla 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? sorusunu aratıyor. İşte 3600 ek gösterge ile ilgili son haberler…

Haberin Devamı

3600 ek gösterge Meclis’te görüşülecek öncelikli konular arasında geliyor. TBMM’nin 16 Nisan’da açılması bekleniyor. Memurlar da 3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesi yönünde beklenti içine girdi. Son olarak Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner katıldığı değerlendirme toplantılarında öğretmenlerin beklentileri konusunda açıklamalarda bulundu.

"SORUNLAR BEKLETİLMEDEN ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALIDIR"

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Sorunların giderilmesinin, çalışma şartlarının, mali, özlük ve sosyal hakların iyileştirilmesinin, hem millet hem kamu görevlileri hem de ülkenin geleceği için gerekli olduğunu vurguladı.

Öner, "Gelir vergisi oranlarının reel ücret artışı sağlayacak şekilde sabitlenmesi, 3600 ek gösterge sisteminin bütün kamu görevlilerini kapsayacak şekilde kurulması, ek ders birim ücretlerinin artırılması, istihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan öğretmenlere ilave tazminat ödenmesi, kariyer basamakları sisteminin yeniden işler hale getirilmesi, farklı istihdam türlerinin kaldırılarak atamaların kadrolu yapılması, öğretmenlerin ve eğitim paydaşlarının mutabık kalacakları bir Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması gibi birçok konu en kısa zamanda çözüme kavuşturulmalıdır." dedi.

Haberin Devamı