Gündem 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Yüz binleri heyecanlandıran gelişme...

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Yüz binleri heyecanlandıran gelişme...

Paylaş
3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Yüz binleri heyecanlandıran gelişme...

3600 ek gösterge için yüz binler sabırsızlıkla beklerken bugün AK Parti'den müjdeli bir haber geldi. AK Parti'li Bülent Turan'ın açıklamasının ardından "3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?" sorusu gündeme oturdu.

Polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenler uzun zamandır, 3600 ek göstergenin çıkmasını bekliyor ve sürekli olarak "Ne zaman çıkacak?" sorusunu soruyordu. Bugün çok öenmli bir gelişme yaşandı. AK Parti'li Bülen Turan konuya ilişkin açıklama yaptı.

Haberin Devamı

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turhan, "3600 Ek Gösterge talebi, Meclis takvimi uygun olursa çıkarılacak..." ifadelerini kullandı.

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli unsurlardan biridir. Ek göstergelerin yüksek olması emekli aylığı ve ikramiyesinin de yüksek olması demektir. Bu nedenle memurlar bulundukları unvanların 1’inci derece kadroları için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istemektedirler. Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile 2500 olan bir memurun alacağı zam oranı ya da maaş miktarı aynı olmayacaktır.

3600 ek gösterge bekleyen 247 bin polis, 925 bin öğretmen, 200 bin hemşire, 144 bin din görevlisi var.

Haberin Devamı