Gündem 3600 ek gösterge ne zaman geliyor? Son gelişmeler neler?

3600 ek gösterge ne zaman geliyor? Son gelişmeler neler?

Paylaş
3600 ek gösterge ne zaman geliyor? Son gelişmeler neler?

3600 ek gösterge için heyecan dorukta... Konu hakkında zaman zaman açıklama geliyor fakat tarih konusunda net bir bilgi yok. Bu nedenle de ek gösterge bekleyenler "3600 ek gösterge ne zaman geliyor?" sorusuna kilitlenmiş vaziyette...

Polis, hemşire, öğretmne ve din görevlileri 3600 ek gösterge için gün sayıyor. Dün Eğitim Bir-Sen, öğretmenlere müjde vererek yakın bir zamanı işaret etmişti. Son alınan kulis bilgilerine göre ise önümüzdeki günlerde teklif Meclis'e sunulacak.

Haberin Devamı

İŞTE 3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 3600 ek gösterge düzenlemesi konusunda 1.6 milyonu aşkın çalışanın yüzünü güldüren müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 3600 ek göstergede 4 meslek için tek paket hazırlandığını açıkladı.

1.6 MİLYON KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

Öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ayrım yapılmaksızın aynı paket kapsamına alınırken, yeni göstergeyle emekli olacak memurların maaşları, emekli ikramiyeleri yaklaşık yüzde 20 yükselecek. Emekli ikramiyeleri ortalama 25 bin lira artacak. Paket kapsamında yaklaşık 280 bin polis, 1.1 milyon öğretmen, 110 bin hemşire, 120 bin din görevlisi düzenlemeden yararlanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzmanlarıyla birlikte çalışan AK Parti Grubu teklifi önümüzdeki günlerde Meclis'e sunacak. Erdoğan'ın açıklayacağı paketle milyonlarca çalışan arasında eşitlik sağlanacak. Hem görev ücreti hem de emekli maaşını belirleyen ek gösterge cetveli belirlenecek.

Haberin Devamı