Gündem 3600 ek gösterge son gelişmeler neler? Son açıklamalar nelerdir?

3600 ek gösterge son gelişmeler neler? Son açıklamalar nelerdir?

Paylaş
3600 ek gösterge son gelişmeler neler? Son açıklamalar nelerdir?

Yüz binlerce memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge için çalışmalar devam ediyor. Sabırsızlıkla bu yasayı bekleyen vatandaşlar, son açıklamaları ilgiyle takip ediyor. Peki konu hakkındaki son açıklamalar nelerdir?

3600 ek gösterge konusunda STK'lar, sendikalar, milletvekilleri ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı zaman zaman açıklamalarda bulunuyor. Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri bu açıklamaları can kulağıyla dinliyor veya dikkatle okuyor.

Haberin Devamı

3600 EK GÖSTERGE HAKKINDAKİ SON AÇIKLAMA

3600 ek gösterge konusunda son açıklama CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'dan geldi. Kaya, "Öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge vaadi hala gerçekleştirilmedi." dedi.

İşte Kaya'nın açıklamaları:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, "CHP de dahil olmak üzere tüm partilerin, öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge vaadi hala gerçekleştirilmedi." dedi.

Kaya, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, atama bekleyen öğretmenlerin sorunu ile sözleşmeli, ücretli, kadrolu öğretmen ayrımının devam ettiğini vurgulayarak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, 117 bin öğretmen açığı bulunduğunu söylemesine rağmen bu ay içerisinde 20 bin sözleşmeli öğretmen atanacağını açıkladığını, 97 bin öğretmenin atamasının ise yapılamadığını ifade etti. Kaya, "Öğretmenlerimizin tamamının atanması gerçekleşmelidir. Türkiye Cumhuriyeti, 3 bin engelli, bin 200 ücretli öğretmenin maaşını ödemekten aciz değil." diye konuştu.

Haberin Devamı

Ekonomik krizin öğretmenleri vurduğunu, artan enflasyon karşısında öğretmen maaşlarının erimeye mahkum bırakıldığını belirten Kaya, "CHP de dahil olmak üzere tüm partilerin, öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge vaadi hala gerçekleştirilmedi. CHP grubu olarak, bu vaadin gerçekleştirilmesi için tüm çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.