Ekonomi 3600 ek göstergede bir eşik daha aşıldı

3600 ek göstergede bir eşik daha aşıldı

Paylaş
3600 ek göstergede bir eşik daha aşıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında dün toplanan Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve diğer idarecilerin hem maaşlarını hem de ikramiyelerini artıracak olan 3600 gösterge konusunun çözümüne yönelik çalışmalarını tamamladı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Bakan Bilgin, “3600 ek gösterge somut çözülmesi gereken bir sorundur. 3600 için bakanlıkta oluşturduğumuz kurul çalışmalarını tamamladık, Memur Sendikaları Konfedarasyonu (Memur-Sen) ile görüşme yapacağız. Diğer bakanlıklarla olan görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

OCAKTA MECLİS’E GELİYOR

Bakan Bilgin, daha önceki açıklamalarında konunun Meclis’e gelmesi için ocak ayına işaret etmişti. Kasım ortasında bir etkinlikte konuşan Bilgin, “Bu çalışmayı Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sonlandırmak için çalışıyoruz. İnşallah ocak ayında Meclis’e getireceğiz” ifadelerini kullanmıştı. 2018’den bu yana gündemde olan 3600 ek gösterge konusunun gelecek yılın içinde çözüme kavuşturulması planlanıyor. Ek gösterge hem memurun hem de memur emeklisinin maaşını etkiliyor. 3600 ek gösterge çıkınca özellikle emekli memurların maaş ve ikramiyesi artacak.