Gündem 3600 ek göstergenin kapsamı genişletilecek mi? İşte 3600 ek göstergede son durum...

3600 ek göstergenin kapsamı genişletilecek mi? İşte 3600 ek göstergede son durum...

Paylaş
3600 ek göstergenin kapsamı genişletilecek mi? İşte 3600 ek göstergede son durum...

1.6 Milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren 3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesi için Memur sendikaları çalışmalarına devam ediyor. Hemen hemen her platformda 3600 ek göstergenin kapsamının tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde düzenlenmesi için hükümete taleplerini iletiyorlar. Peki, 3600 ek göstergede son durum ne? 3600 ek göstergenin kapsamı genişletilecek mi? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili son gelişmeler…

Kamu personelinin maaşı ve emekli ikramiyelerinde ciddi bir artış sağlayacak 3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesi için çalışmalar devam ediyor. Peki, 3600 ek göstergede son durum ne? 3600 ek göstergenin kapsamı genişletilecek mi? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) 6’ncı Olağan Genel Kurulu, Ankara’nın Akyurt ilçesinde başladı.

2 gün sürecek olan kongrenin açılışına Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendika üyeleri ve dünyanın birçok ülkesinden sendika temsilcileri katıldı.

YALÇIN: “3600 EK GÖSTERGE TÜM KAMU GÖREVLİLERİNİ KAPSAMALI”

Genel Kurul’da konuşan MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetten taleplerini sıralayarak, 3600 ek göstergenin söz verildiği gibi tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

GEYLAN: “EK GÖSTERGE YÜKSELTİLMELİ”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan da Nevşehir’de katıldığı istişare toplantısında 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalarda bulundu. Geylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ek gösterge konusunun Meclis açıldığında gündeme geleceğini söylediğini belirterek, "Bu söze itibar ediyoruz" dedi. Geylan, 4 meslek grubunun yanı sıra tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin yükseltilmesi, yardımcı hizmetler sınıfının da ek göstergeden yararlandırılması şeklindeki talebini de bir kez daha yineledi.