Türkiye (Son Dakika) 4 aylık bebek soğuktan öldü

4 aylık bebek soğuktan öldü

Paylaş
4 aylık bebek soğuktan öldü

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a gelen ve soğukta çadırda kalan Suriyeli bir ailenin 4 aylık bebeği öldü. Baba Ayd Hıdır Ali, "Çocuğumun hiçbir hastalığı yoktu. Akşam işten döndüğümde sobayı yakacağım sırada oğlumun hırıltısını duydum. Hastaneye götürürken oğlum soğuktan, yolda öldü. Tek ihtiyacımız yakacak' dedi

Batman merkeze bağlı Yeniköy kırsalında battaniye ve kumaş parçalarını birleştirerek kurdukları çadırlara yerleşen Suriyeli sığınmacılar, soğuk havada valilik ve hayırseverlerin yardımlarıyla yaşam mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

Çadırda kalanlardan Suriyeli Ayd Hıdır Ali ve ailesi, 4 aylık bebeği Faris Hıdır Ali’nin önceki gün ölümüyle yasa boğuldu.

Baba Ayd Hıdır Ali, ülkelerindeki savaştan kaçtıklarını, 4 aydan bu yana soğuk havaya rağmen çadırda yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Suriye’den kaçtıkları sırada eşinin hamile olduğunu ifade eden Ali, ikinci çocuklarının 4 ay önce dünyaya geldiğini belirtti.

Bebeklerine Faris Hıdır Ali adını verdiklerini dile getiren Ali, son günlerde kar ve soğuk hava nedeniyle çadırda yaşamın daha da sıkıntılı hale geldiğini dile getirdi.

Hurdacılık yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını anlatan Ali, "Biri 3 yaşında, biri 4 aylık iki çocuğum vardı. Yaşantımız ortada. Çocuğumun hiçbir hastalığı yoktu. Akşam işten döndüğümde sobayı yakacağım sırada oğlumun hırıltısını duydum. Hastaneye götürürken oğlum soğuktan yolda öldü. Tek ihtiyacımız yakacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ali, ölümün Allah’ın emri olduğunu ancak oğlunun bu şekilde ölmesinden büyük acı duyduğunu aktardı.

"Savaştan kaçtık, Allah bir erkek evlat nasip etti, onu da önceki gün soğuktan kaybettik. Oğlumun cenazesini beldedeki mezarlıkta toprağa verdik" diyen Ali, hayırseverlerin erzak yardımında bulunduğunu, tek sıkıntılarının ısınma sorunu olduğunu vurguladı.

Yeniköy muhtarı Ramazan Altunsaç da 4 aylık bebeğin beldedeki mezarlıkta defnedildiğini, defin işlemi için muhtarlık olarak onay verdiklerini belirtti.

AA