Spor 4 büyükler 'karı' sevmedi

4 büyükler 'karı' sevmedi

Paylaş
4 büyükler 'karı' sevmedi

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren takımların performansları, son 3 haftadır tüm yurdu etkisi alan kar yağışıyla birlikte adeta "dibe" vurdu

Türkiye’yi yaklaşık 15 gündür etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, bu süreçte sıkışık fikstür nedeniyle 4 maç yapmak durumunda kalan Spor Toto Süper Lig takımlarını oldukça etkiledi.

Ligin "4 büyükleri" olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor 4 maçlık periyotta toplam 22 puan kaybederken, bu süreçte en fazla zarar gören takım, lider Galatasaray oldu.

Sarı-kırmızılılar, bu süreçte Eskişehirspor (0-0) ve Medical Park Antalyaspor (1-1) ile berabere kalırken, zor günler geçiren Ankaragücü’nü 4-0 yendi. İstanbul temsilcisi tek yenilgisini 1-0’lık skorla Bursaspor’dan aldı. Galatasaray’ın bu süreçte 7 puan bırakarak en çok "üşüyen büyük" olması dikkati çekerken, Trabzonspor ise soğuğa çabuk alıştı.

TRABZONSPOR 3 MAÇ KAZANDI

Karadeniz temsilcisi, 21. haftada deplasmanda Kardemir Karabükspor’a yenilmesinin ardından çıktığı 3 maçı da kazanmasını bildi. Bu arada Karadeniz’in mor-beyazlı temsilcisi Orduspor da bordo-mavililer gibi son 3 karşılaşmada galibiyetlerle ısınan ekip oldu.

Trabzonspor 21. haftada Kardemir Karabükspor’a deplasmanda 2-1 yenilmesinin ardından Eskişehirspor (4-1), Ankaragücü (4-0) ve Bursaspor’u (2-1) yendi. "Büyükler"den Fenerbahçe ve Beşiktaş ise bu süreçte 2 maç kazanıp, 2 maç kaybederek, ligin diğer takımlarına 6’şar puan dağıttı.

Lider Galatasaray’ı 3 puan geriden takip eden Fenerbahçe, evinde oynadığı Kayserispor (4-0) ve Mersin İdmanyurdu (2-1) maçlarını kazanırken İstanbul BŞ. Bld. Spor (2-3) ve Samsunspor’a (1-3) yenilmekten kurtulamadı.

Beşiktaş ise deplasmanda Medical Park Antalyaspor (2-1) ve Gaziantepspor (3-2) karşılaşmalarından galip ayrılırken, son oynadığı Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu maçlarını aynı skorla (1-0) kaybetti.

Haberin Devamı