Gündem 4. kattan düşmemiş, kocası atmış!

4. kattan düşmemiş, kocası atmış!

Paylaş
4. kattan düşmemiş, kocası atmış!

Affettiğini söylediği eşini otel odasının 4. katından aşağı attığı ortaya çıkan Selahattin T. tutuklandı

Diyarbakır’da önceki gece otelin 4’üncü katından düşerek ölen 5 çocuk annesi Azize T.'yi, eşi Selahattin T.’nin pencereden attığı ortaya çıktı. Koruma altındaki eşini, “Seni affetttim gel barışalım” diyerek otele götüren Selahattin T.'yi mahkeme, eldeki delillere dayanarak eşini planlayarak öldürdüğü iddiasıyla tutukladı.

Haberin Devamı

Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi’nde eşi Selahattin T. ve 5 çocuğuyla yaşayan Azize T.’nin hayatı, eve bilgisayar alınması ile değişti. Çocukların ders çalışması için eve alınan bilgisayarda arkadaşlık sitelerine üye olan Azize T., burada Vanlı K.T adlı kişi ile tanıştı. Mart ayında Diyarbakır’a gelen K.T. ile Azize T. kentte gizli gizli buluşmaya başladı. 8 Mart günü gecesi K.T’yi eve alan Azize T., eşi Selahattin T. uyanınca, sevgilisiyle yarı çıplak yakalandı. Evde yaşanan arbedenin ardından eşinin kendisini öldürmesinden korkan Azize T., ikinci kattaki evinin pencerisinden kendini boşluğa bırakırken, aşığı K.T. de arkasından atladı. Yaralı hastaneye kaldırılan Azize T. bir süre sonra iyileşerek hastaneden taburcu edilirken, hakkında koruma kararı alındı. kaçan K.T. ise yaralanmadı.

Haberin Devamı

GİZLİLİK KARARINA RAĞMEN SIĞINMA EVİNDE OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Hastaneden taburcu edilen Azize T., Diyarbakır Kadın Sığınma Evi’ne yerleştirilerek, burada kalmaya başladı. Koruma altına alınan kadınların kendi istekleri dışında hiç bir şekilde nerede kaldığı konusunda bilgi verilmesinin yasak olmasına rağmen eşi Selahattin T., onu buldu. Diyarbakır Valiliği'ne başvuran Selahattin T., “Geçmişi unuttum ve eşimi affettim ona zarar vermeyeceğim” diye yazdığı dilekçesi kabul edildi. Eşi ile sığınma evine giderek görüşen Selahattin T., Azize T.’ye kendisini affettiğini, çocuklarının onu çok özlediğini söyleyerek ikna etti. Sığınma evi yöneticelerine, “Kendi isteğimle eşimin yanına dönüyorum” yazılı kağıdı imzalayan Azize T. buradan ayrıldı.

PLANLAYARAK PENCEREDEN ATMIŞ

Bağlar İlçesindeki evlerine gitmeyen çift Sur İlçesinde bir lokantada yemek yedikten sonra bir otele gelerek burada konaklamaya başladı. Gece yarısı Azize T., kaldıkları odanın penceresinden düşerek olay yerinde öldü. Otel görevlilerinin çağırdığı polis, Selahattin T.’yi otel koridorunda yakaladı. Eşinin atladığından haberinin olmadığını belirten Selahattin T., polis tarafından gözaltına alındı.

Soruşturmaya derinleştiren polis, Selahattin T.'nin akrabaları olan 5 kişiyi daha gözaltına aldı. Emniyette sorguları tamamlanan 6 kişi dün mahkeme sevk edildi. Eşinin kendisini aldatmasına rağmen onu affettiğini hakim karşısında bir kez daha ifade eden Selahattin T.’yi, mahkeme eldeki delillere dayanarak Azize T.’yi kendisini aldattığı için planlayarak namus cinayeti adı altında öldürdüğü iddiasıyla tutuklarken, 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, (DHA)