Gündem 4 kilo bombayla terörü vuracak

4 kilo bombayla terörü vuracak

Paylaş
4 kilo bombayla terörü vuracak

Erzincan Emniyet Müdürlüğü ile Türk Hava Kurumu'nun (THK) ortaklaşa düzenlediği proje çerçevesinde, hobi için uçurulan model uçaklar, insansız hava aracı olarak da kullanılacak

Şimdilik THK’nin model uçağı ile eğitim alan polisler, hazırlanacak prototip uçaktan hem istihbarat hem de operasyonlarda yararlanacak.

Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel’in başlattığı proje kapsamında 100 gönüllü polise, THK İnsansız Hava Aracı Pilot ve Eğitmeni Aydın Akdeniz, 10 günlük bir model uçağı kullanma kursu veriyor.

Kurslar tamamlandıktan sonra kullanılacak model uçak tipi seçilecek ve uçağa kamera sistemi, bomba atma düzeneği ve paraşüt takılacak.

Emniyet Müdürü Tüzel, “Gerektiğinde bomba taşıyacak, gerektiğinde de bize görüntü sağlayacak olan bu sistemin geliştirilmesi için büyük emek harcadık. 3-4 kilograma kadar bomba, mühimmat, yiyecek ve lojistik malzeme taşınmasını öngören ilk etap çalışmamız meyvesini verdi. Yapılan test uçuşunda bomba yerine kurdele kullandık” dedi. Aydın Akdeniz de, model uçakların 40 dakika süreyle havada kalabileceğini, bu süre içerisinde uçakla çok çeşitli uygulamaların yürütülebileceğini kaydetti. Akdeniz, 80 ile 150 kilometre hız yapan model uçakların ayrıca her türlü değişim ve geliştirmeye açık olduğunu sözlerine ekledi.

DHA