Eğitim - Kariyer 4 milyon 300 bin öğrenciye destek kursu

4 milyon 300 bin öğrenciye destek kursu

Paylaş
4 milyon 300 bin öğrenciye destek kursu

MEB Sınav Yönetimi Moral Motivasyon ve Rehberlik Daire Başkanı Yunus Yağmur, Türkiye'de Destekleme ve Yetiştirme Kursları'na 4 milyon 300 bin öğrencinin katıldığını belirterek "Sayı sürekli artıyor. Bizleri asıl sevindirense kurslarda çocukların ders eksiklerinin giderilmesinin yanında sanata, spora, yazarlığa, şiire dair birçok eğitimlerin de verilmesi" dedi

Afyonkarahisar Susuz Ortaokulu’ndaki Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nda incelemelerde bulunan Yunus Yağmur, Türkiye'de sadece ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrenci sayısının dünyadaki 30 ülkenin nüfusundan fazla olduğunu söyledi.

Türkiye'de öğrencilerin sadece test yöntemiyle yetiştirilemeyeceğini anlatan Yunus Yağmur, önceki sınav sistemi nedeniyle öğrencilerin sadece dershanelere yöneldiğini belirtti.

300 BİN ÖĞRETMEN GÖREV ALIYOR

Yunus Yağmur, Türkiye genelinde Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nda yaklaşık 300 bin civarında öğretmenin görev aldığını ve öğrencileri yetiştirdiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Ülkemizde 4 milyon 300 bin civarındaki öğrencimiz Destekleme ve Yetiştirme Kursları'na gidiyor. Sayı sürekli artıyor. Bizleri asıl sevindiren ise kurslarda çocukların ders eksiklerinin giderilmesinin yanında sanata, spora, yazarlığa, şiire dair birçok eğitimlerin de verilmesi. Şu an 90 bin civarında öğrencimiz müzik eğitimi alıyor. Bunun içinde piyanodan tutun da bağlamaya ve diğer batı enstrümanlarına kadar birçok alanda öğrencilerimiz yetişiyor. Bundan dolayı da mutluluk duyuyoruz."

Haberin Devamı