Gündem 4 ton patlayıcı kullanıldı

4 ton patlayıcı kullanıldı

Paylaş
4 ton patlayıcı kullanıldı

Batman'da, Dicle Nehri üzerinde yapılacak 480 metrelik köprünün ayaklarının monte edileceği dev kayanın bir bölümü, 4 ton patlayıcı kullanılarak parçalandı

Batman'da yaklaşık 480 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğindeki Kantar Köprüsü'nün ayaklarının yapılacağı dev kayanın bir bölümü 4 ton ağırlığındaki nitrat gübreyle desteklenen patlayıcı ile indirildi. 12 milyon liraya mal olması planlanan köprünün, su kısmındaki ayaklarının yüksekliği 56.5 metre olacak.

Batman Valisi Yılmaz Arslan, İl Meclis Başkanı Salih Aktan, Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf Karatoprak ve il genel meclis üyelerine, köprü yapımını sürdüren firma yetkilileri tarafından bilgi verildi.

Kantar Köprüsü'nün yıl sonunda tamamlanmasının planlandığını belirten Vali Arslan, "Olağanüstü bir aksilik olmadığı takdirde, yıl sonuna kadar köprünün tamamlanması hedefleniyor. Özveriyle çalışan mühendis ve firma yetkililerine teşekkür ediyorum. Yerinde bir hizmet yapılıyor. Köylü de bu çalışmalardan oldukça sevinçli" dedi.

Bu arada kayanın patlayıcı maddeyle aşağıya indirilmesi sırasında çevredeki bazı köylüler, meydana gelen büyük patlama nedeniyle paniğe kapıldı.

DHA