Merkez 4. Uluslararası Uygulamalı Dilbilim Araştırmaları Konferansı BUÜ’de yapılacak

4. Uluslararası Uygulamalı Dilbilim Araştırmaları Konferansı BUÜ’de yapılacak

Paylaş
4. Uluslararası Uygulamalı Dilbilim Araştırmaları Konferansı BUÜ’de yapılacak

4. Uluslararası Uygulamalı Dilbilim Araştırmaları Konferansı BUÜ’de yapılacak

Gürkan DURAL/BURSA,(DHA) - BURSA Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Uluslararası Eğitim Araştırmacıları Derneği’nin (ULEAD) her yıl farklı bir üniversitede düzenlediği 13. Uluslararası Eğitimde Araştırmalar kapsamında 4. Uluslararası Uygulamalı Dilbilim Araştırmaları Konferansı’na (ICRAL) 2020’de ev sahipliği yapacak.

Etkinlik protokolü BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, ULEAD Başkanı Prof. Dr. Dinçay Köksal ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni arasında imzalandı. Törende Konferans Eş Başkanı BUÜ Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zübeyde Sinem Genç de hazır bulundu.

"BİRİKİMLERİMİZİ TOPLUM İLE PAYLAŞMAYA HAZIRIZ"

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversitelerin ürettikleri bilgiyi toplumla paylaşma görevlerinin bulunduğunu söyledi. Bursa Uludağ Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenlerin ürettikleri bilimsel bilgi ve verileri her zaman toplum ile paylaşmaya hazır olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Uluslararası Eğitim Araştırmacıları Derneği ile imzaladığımız protokol çerçevesinde gerçekleştirilecek olan kongre ve konferanslar da bilgi paylaşımı konusunda önemli bir örnek olacaktır. 4. Uluslararası Uygulamalı Dilbilim Araştırmaları Konferansı’na ev sahipliği yapmaktan onur duyacağız. Gerçekleştirilecek etkinliklerin çok önemli çıktılarının olacağına inanıyorum. Bizimle işbirliği yaptığı için de ULEAD yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

ULEAD Başkanı Prof. Dr. Dinçal Köksal ise derneklerinin 2012 yılında kurulduğunu ve her yıl farklı bir üniversite ile bu etkinlikleri düzenlediklerini kaydetti. Köksal, Ekim 2020 yılında düzenlenmesi planlanan 4. Uluslararası Uygulamalı Dilbilim Araştırmaları Konferansı’nın her iki taraf için de hayırlı olmasını temenni etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı