Türkiye (Son Dakika) 4 yaşındaki kızının gözü önünde...

4 yaşındaki kızının gözü önünde...

Paylaş
4 yaşındaki kızının gözü önünde...

Manisa'da 1 kız çocuğu annesi ve 8 aylık hamile eşi Burcu Çapar'ı çocuğunun gözleri önünde darp ederek öldürdüğü iddia edilen Semih Çapar'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi

Sanığın avukatı beraat isterken; mahkeme heyeti Burcu Çapar’ın olay sırasında üzerindeki kıyafetin darp sonucu mu yoksa düşmeye bağlı mı yırtıldığının tespit edilmesi ve yeni tanıkların dinlenmesi için duruşmayı önümüzdeki 2 Mart’a erteledi.

HAMİLE EŞİNİ OTOMOBİLDEN ATMAKLA SUÇLANIYOR

İşsiz Semih Çapar’ın, Manisa’nın Kalemli Mahallesi’nde 17 Mayıs 2014’te bir yakınlarının düğünden evlerine dönerken, 8 aylık hamile eşi Burcu Çapar’ı, 4 yaşındaki kızının gözü önünde araçtan attıktan sonra karnına ve başına vurarak darp ettiği ileri sürülmüştü. Hastaneye kaldırılan Burcu Çapar yaşamını yitirirken, Semih Çapar tutuklanmıştı.

Manisa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ikinci duruşmaya; tutuklu sanık Semih Çapar, öldürülen Burcu Çapar’ın babası Süleyman Akyol, annesi Fatma Akyol, sanığın avukatı Emin Uz, Burcu Çapar’ın ailesinin avukatı Manisa Barosu tarafından atanan Mehmet Özyolcu, Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Manisa Platformu ile Manisa Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri katıldı.

TANIKLAR DİNLENDİ

Duruşmada tanık olarak dinlenen Kalemli Mahallesi’nde imamı Hasan Kaçar; sadece mahallenin dışında bir fren sesi ile kadın çığlığı duyduğunu, Burcu Çapar’ın öldüğünü ise olaydan bir gün sonra öğrendiğini söyledi. Dinlenen ikinci tanık Semih Çapar’ın amcası Rıza Çapar, "Olay günü düğünden sonra gençlerden Semih’in kaza yaptığını duydum. Durumu hemen babası Süleyman Çapar’a bildirdim. Daha sonra Süleyman Çapar’ın amcası İzzet Çapar’da yanımıza alarak Manisa yolunu tuttuk. Arabayla giderken Süleyman Çapar oğlu Semih’e sakin olmasını ve kendisini eski garajın karşısındaki benzinlikte beklemesini söyledi. Sonra benzinliğe geldik. Süleyman Çapar oğlu Semih’e bağırıp duruyordu. Ardından tekrar otomobillere binip Burcu Çapar’ı CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’ne götürdük" dedi.

ELBİSELERİN İNCELENMESİNİ İSTEDİ

Tanıkların ifadelerinin ardından hakim tarafından söz verilen Burcu Çapar’ın babası Süleyman Akyol, olay günü kızının giydiği kıyafetlerin incelenmesi talebinde bulundu. Baba Akyol, "Semih Çapar’la ilişkisi olduğu söylenen Safiye Ç.’nin Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadesinde de olay günü bir fren sesi ile bağrışma sesi duyduğunu dile getiriyor. Öncelikle Safiye Ç.’nin de tanık olarak dinlenmesini istiyorum. Ayrıca kızımın olay günü giydiği ve bize teslim edilen elbiselerinde herhangi bir inceleme yapılmadı. Bu elbiselerin bir darp sonucumu yırtıldığı veya araçtan düşürülmesi sonucu mu yırtıldığı tespiti yapılmadı. Kızımın elbiselerini üzerinde de inceleme yapılmasını talep ediyoruz" dedi. Hakim Burcu Çapar’ın elbiselerinin ailesinden alınarak adli kayıtlara geçirilmesini istedi.

SANIK İDDİAYI REDDETTİ


Mahkeme başkanın söz verdiği sanık Semih Çapar; eşini öldürmediğini otomobilden atladığı iddiasını yineledi. Semih Çapar, "Tanıklar verdikleri ifadelerinde hepsi bir fren sesi ve bir kadın sesi duyduğunu söylüyor. Ancak kimse Semih eşini arabadan atmıştır demiyor. Ayrıca ben eşimi arabadan atmış olsam, neden onu tekrar arabaya alıp hastaneye götüreyim? Eğer ben katil olsaydım hastanede farklı ifadeler de verebilirdim. Arabadan atladığını söylememek için ’kaza yaptık’ dedim. Ailesinin ona kızmasını istemedim. Ayrıca ben eşimi ikinci kez kaçırdıktan sonra evlendim. Yani severek evlendim. Karnında bizim erkek çocuğumuzu taşıyordu. Bir baba nasıl evladının canına kıyabilir? Ben böyle bir cani insan değilim" diye konuştu.

SANIK AVUKATI BERAAT İSTEDİ

Müvekkilinin beraatını isteyen sanığın avukatı Emin Uz, "Adli Tıp’ın verdiği raporda bir darp sonucu veya arabadan atılma sonucu ölüm olayından bahsedilmiyor. Adli Tıp’ın verdiği raporda ölümün arabadan düşme veya düşürülme sonucu yaşanan travma gerekçesiyle yaşandığını belirtmiş. Zaten olay günü tanıkları da bir düşme veya düşürülme olayı görmemişler. Ayrıca bilirkişi, olay günü Çapar ailesinin küçük kızından aldığı ifade sonrasında küçük kızın yaşıtlara göre ifade kullanma yeteneğinin az olduğunu ve olay gününü anlatamadığı kararına varmıştır. Diyelim ki müvekkilim arabadan Burcu Çapar’ı atmış olsun. Arabadan atılan bir kişiyi o zaman müvekkilim neden geri dönüp alıp ta hastaneye götürsün? Şu görülüyor ki müvekkilimin eşine karşı eylemli olarak öldürme istediğinin olmadığı ve delilerinin güvenirliliğinin olmadığı gözleniyor. Bu nedenle uzun süredir tutuklu bulunan müvekkilimin Adli Tıp’ın verdiği rapor göz önünde bulundurularak serbest bırakılmasını talep ediyorum" dedi.

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ


Hakim, sanığın serbest bırakılması talebini reddetti. Duruşma Burcu Çapar’ın mahkemeye sunulan elbiselerinin incelenmesi, mahkeme sunulan tanıkların dinlenmesi gerekçesiyle önümüzdeki 2 Mart’a erteledi.

MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLENE KADAR MÜCADELE

Duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Manisa Platformu üyeleri adliye önünde basın açıklaması yaptı. "Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz" ve "Annelik Tercihtir Kariyer Değil" sloganları eşliğinde basın açıklamasını yapan platformun sözcüsü Çiğdem Gültekin, Semih Çapar’ın müebbet hapis cezası alıncaya kadar eylemlerinin devam edeceğini belirterek, "Burcu kardeşimize sahip çıkıyoruz. Platform olarak Burcu kardeşimizin katili hiçbir ceza indiriminden yararlanamadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alana dek mücadelemiz devam edecek" dedi. Burcu Çapar’ın babası Süleyman Akyol ve annesi Fatma Akyol da kızlarını katilinin müebbet hapis cezası alana kadar huzurlu olamayacaklarını dile getirdi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

Haberin Devamı