Eğitim - Kariyer 40 bin öğretmene görevlendirme

40 bin öğretmene görevlendirme

Paylaş
40 bin öğretmene görevlendirme

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin görevden almalar sonrası oluşan açığı kapatmak için “norm fazlası” öğretmenlerin değerlendireceğini açıkladı

YAŞAR ÖZAY / POSTA EĞİTİM UZMANI

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin 4+4+4 sistemine geçişte “norm fazlası” statüsüne düşen 40 binin üzerinde öğretmen olduğunu hatırlattı. Tekin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası görevden alınan öğretmenlerin yerine bu öğretmenlerden yararlanacaklarını söyledi.

FEDAKARLIK

Norm fazlası öğretmenlerin branşlara göre dağılımı tam olarak bilinmediği için net bir açıklama yapılamadığını ifade eden Tekin “Olağanüstü bir durum yaşadığımıza göre norm fazlası öğretmenlerimizi bir şekilde değerlendireceğiz. Hem kapatılan özel okullarda hem de boş kadrolar için norm fazlası öğretmenlerimizden fedakarlık isteyeceğiz” dedi.

138 bin öğrenci nakledilecek

“Yeni açığa almalar olabilir. Bize verilen 20 binin üzerinde kadroyu biz sözleşmeli öğretmen atayacağız. Mülakat sınavı için komisyon ve merkezler hazırladık. Kontenjan ilan edilir edilmez atama takvimini ilan edeceğiz. Eylül ayına yetiştireceğiz. FETÖ terör örgütüne bağlı okullarda 138 bin öğrenci var. Bu öğrenciler için de tüm çalışmaları başlattık. Nakil ve puan sistemi ile devlet okullarına bu öğrencilerin nakilleri gerçekleştirilecek.”

Haberin Devamı