Yaşam 40 il dolaştı Afyon sahip çıktı

40 il dolaştı Afyon sahip çıktı

Paylaş
40 il dolaştı Afyon sahip çıktı

Rize'de annesinin düşük yapmak için kullandığı ilaç nedeniyle bedensel engelli doğan 52 yaşındaki Halit Bayar, tam 40 ilde ömrünü geçirdi.

Mendil satan, tartıcılık yapan Bayar’a, Afyonkarahisar Belediyesi konteyner ev tahsis ederken, valiliğin girişimiyle engelli maaşı bağlandı. Halit Bayar, annesinin hamileliğini sonlandırmak için içtiği ilaçlar nedeniyle iki kolu ve bacakları olmadan dünyaya geldi. Her şeye rağmen hayata tutunan Bayar, ailesinin kendisine sahip çıkmaması üzerine 27 yaşında baba ocağından ayrıldı. 25 yıldır şehir şehir dolaşarak mendil satan, tartıcılık yapan Bayar, tam 40 vilayeti dolaştı. Halit Bayar’ın son durağı ise geçen mayıs ayında geldiği Afyonkarahisar oldu.

Haberin Devamı

BELEDİYE-SYDV İŞBİRLİĞİ

Afyonkarahisar’da da tartıcılık yaparak geçimini sağlamaya çalışan Halit Bayar, geçen ay Belediye Başkanı AK Partili Burhanettin Çoban’ı ziyaret ederek yardım talebinde bulundu. Bunun üzerine Başkan Çoban’ın talimatıyla Bayar’a Van’da depremde kullanıldıktan sonra kente gönderilen bir konteyner ev tahsis edildi. Bayar’a göre yeniden tadilatı yapılan ev, Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından döşendi.

ENGELLİ MAAŞI BAĞLANDI

SYDV’nin girişimiyle 376 lira engelli maaşı da bağlanan Bayar’a, evi törenle teslim edildi. Törene, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Salih Akbaş, Başkan Burhanettin Çoban, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ve SYDV Müdürü Süleyman Arı katıldı. Törende konuşan Başkan Çoban, "Halit Bayar’da müthiş bir yaşama enerjisi var. Kendisine ev sözü verdik. Bugün de sözümüzü yerine getirdik" dedi. Doğuştan engelli olduğunu anlatan Halit Bayar ise "Annem hamileliğinin 4’üncü ayında ilaç içerek düşük yapmak istemiş. Bu nedenle doğuştan ellerim ve bacaklarım yok. 25 yıldır gurbet hayatı yaşıyorum. Bu süre içinde 40 il dolaştım. Sayın valimize ve belediye başkanımıza yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

DHA - Murat ARISOY