Spor 40 yıl sonra yeniden karşı karşıya

40 yıl sonra yeniden karşı karşıya

Paylaş
40 yıl sonra yeniden karşı karşıya

AC Milan ile Tottenham Hotspur, 15 Şubat 2011 tarihinde Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında karşı karşıya gelecek

Seria A’da liderliğin verdiği keyifle mutlu günler yaşayan, ancak aynı başarıyı oynadığı son uluslararası karşılaşmalarda gösteremeyen AC Milan ile sakatlıklardan bir türlü kurtulamayan Tottenham, neredeyse 40 yıl aradan sonra tarihlerinde 2. kez kozlarını paylaşacak.

MİLAN EVİNDEKİ SON 9 MAÇTA TEK GALİBİYET ALDI

Müzesinde 3 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan Milan, evinde oynadığı son 9 uluslararası karşılaşmada sadece Auxerre’i 2-0’lık skorla yenebildi.

Grup maçlarında 18 golle en çok gol atan takım unvanına sahip olan Tottenham ise yarınki maça, San Siro’da İnter’e 3 gol atan Gareth Bale’den yoksun çıkacak.

LONDRA TEMSİLCİSİNDE BALE, KABOUL, KİNG SAKAT

Tottenham’ın son 4 maçında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Galli orta saha oyuncusu Bale, takımını yarın yapılacak maçta da yalnız bırakacak. Bale’nin yanısıra Younes Kaboul, Ledley King ve Tom Huddlestone Milan’a karşı oynayamayacak.

Luka Modric’in durumunun da şüpheli olduğu, Rafael van der Vaart’ın ise oynayabileceği belirtiliyor. Tottenham, Avrupa’da oynadığı son 4 maçta toplam 10 gol attı. Fakat İngiliz ekibi Avrupa’daki son 5 maçında galibiyete ulaşamadı.

40 YIL ÖNCE MİLAN GÜLDÜ

Milan ile 1972 yılında oynadığı 1-1’lik maçtan bu yana İtalya’ya 2 kez giden Tottenham, her iki maçtan da mağlup ayrıldı. Milan ise geçen yıl bir başka İngiliz ekibi Manchester United ile karşılaştı ve evinde oynanan bu maçı 3-2 kaybetti.

MUHTEMEL 11'LER

AC Milan: Christian Abbiati - Massimo Oddo, Thiago Silva, Alessandro Nesta, Luca Antonini - Gennaro Gattuso, Mathieu Flamini, Clarence Seedorf - Robinho - Zlatan Ibrahimovic, Alexandre Pato

Tottenham Hotspur: Heurelho Gomes - Vedran Corluka, Michael Dawson, William Gallas, Benoit Assou-Ekotto - Aaron Lennon, Wilson Palacios, Steven Pienaar, Niko Kranjcar - Peter Crouch, Jermain Defoe.

Haberin Devamı