Türkiye (Son Dakika) 41 kişinin can verdiği Van'da eğitime ara verildi

41 kişinin can verdiği Van'da eğitime ara verildi

Paylaş
41 kişinin can verdiği Van'da eğitime ara verildi

Çığ nedeniyle 41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bugün de 13 göçmenin donarak can verdiği Van'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Van'ın Çaldıran ilçesinde, yurda yasa dışı yollarla girdiği belirtilen 13 kaçak göçmenin donarak öldüğü ihbarı yapıldı. Olumsuz hava şartları nedeniyle ekipler, henüz bölgeye ulaşamadı.

Haberin Devamı

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, yurda yasa dışı yollarla giriş yaptıkları belirtilen 13 kaçak göçmenin donarak öldüğü ihbarının geldiği belirtildi. Olumsuz hava şartları nedeniyle bölgeye ulaşılamadığı belirtilen açıklamada, "Akşam saatlerinde Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığımıza yurda yasa dışı yollardan giren 13 düzensiz göçmenin donarak yaşamını yitirdiği ihbarı yapılmıştır. İhbar üzerine adli, askeri makamlar ve AFAD'a konu ile ilgili olarak bilgi verilmiştir. Bölgede yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı ulaşım sağlanamamaktadır. Hava şartlarının normale dönmesi ile birlikte konu araştırılacaktır. Ayrıca İranlı yetkililere konu iletilip bilgi almaya çalışılmaktadır" denildi.

Van’da okullar tatil edildi

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı nedeniyle 10.02.2020 Pazartesi günü ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli eğitim öğretim, halk eğitim, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine 1 gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeline idari izin verilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

41 kişi can vermişti

Van'da geçtiğimiz günlerde yaşanan çığ felaketinde 41 vatandaşımız hayatını kaybetmiş çok sayıda vatandaşımız yaralanmıştı.