Gündem 42 Alman bir karavanda tatil yapıyor

42 Alman bir karavanda tatil yapıyor

Paylaş
42 Alman bir karavanda tatil yapıyor

42 Alman bir karavanda tatil yapıyor

Tek karavanla çıktıkları yolculukta Türkiye ile birlikte 4 ülke gezecek olan çoğu emekli 42 Alman, ulaşım ve yemek dahil kişi başına ödedikleri bin 600 Avro ile ucuz tatilin tadını çıkarıyorlar.

Haberin Devamı

Türkiye’nin çeşitli illerini gezdikten sonra karavanlarını Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi beldesi girişindeki Gündoğdu Tatil Köyü sahiline çeken Almanlar, gündüz saatlerinde denize girerek bol bol güneşlenirken, gece de müzik eşliğinde doyasıya eğleniyorlar.

Almanların sahile sıfır park eden karavanlarında adeta sadece kuş sütü eksik. Yolcu otobüsünün çektiği karavanın koridorunu gardırop yapan Almanlar, tüm giysilerini buraya asıyorlar. Yatak bölümleri ise tek ve çift kişilik olmak üzere ranza şeklinde sıralanmış. Tıpkı lüks gezinti gemilerindeki kamaralarda olduğu gibi her yatağın başında küçük bir pencerenin de bulunduğu karavanda yatan Almanlar, gündüz yolculuğunu ise otobüsle yapıyorlar.

Haberin Devamı

Bagaj bölümü kuru erzak, patates ve bozulmayacak türde gıda maddeleriyle dolu karavanda, ayrıca buzdolabından fırınlı ocağa kadar her türlü ev aletinin bulunduğu mutfak bölümü yer alıyor. Karavanın özel aşçısının yaptığı yemekler açık büfe ile konuklara ikram ediliyor. Açık büfeyi sahilin hemen yanına kuran Almanlar, buradaki kahvaltı ve yemeklerinde eğlenceli sohbetler yapıyorlar. Çamaşır makinesinin bile bulunduğu karavanda yıkadıkları çamaşırlarını askılarla karavanın etrafına asan Almanlar, ulaşım ve yemek dahil kişi başı bin 600 avro ödeyerek katıldıkları ucuz tatilin keyfini çıkarıyorlar.

Almanya’da her biri 45 kişilik 80 karavan filosuna sahip Rotel Tours firmasının karavan sorumlusu Klaus Endres, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl çeşitli ülkelere karavanla tur düzenlediklerini, çoğunluğu emeklilerden oluşan katılımcıların 3 ya da 5 hafta süren bu turlarda gönüllerince eğlendiklerini bildirdi.

Her yıl gidilecek ülkeleri katılımcılardan gelen talepler doğrultusunda belirlediklerini ifade eden Endres, Türkiye’nin her sene en fazla tercih edilen ülkeler arasında yer aldığını belirterek, "Türkiye tam bir tatil cenneti. Türkiye’ye 10’ncu gelişim ama bu güzelliklere doyamadım" dedi.

Güzergahları boyunca belirli noktalarda konakladıklarını her konaklamada 3 ya da 5 gün kaldıklarını ifade eden Endres, "Bunun yanında sadece yemek yemek, kahvaltı yapmak için de konakladığımız yerler oluyor" dedi.

Haberin Devamı

-ÜRDÜN, MISIR VE SURİYE’YE DE GİDECEKLER-

Her yıl ilk tatilci grubunu karavanla Türkiye’ye getirdiklerini ancak, dönüşün uçakla olduğunu anlatan Endres, şöyle devam etti:

"İlk tur karavanla gelip tatilini yaptıktan sonra, bu grubu gittiğimiz son ülkede uçakla Almanya’ya gönderiyoruz. Karavanımız bu son ülkeden Almanya’dan gelen diğer tatilci grubunu alarak yoluna devam ediyor. Son tura katılanları da bu kez uçak yerine karavanla Almanya’ya götürüyoruz."

Endres, karavanlarının ve karavanı çeken otobüsün 45 kişilik olduğunu ancak, bu tura 42 kişinin katıldığını belirterek, "Bu gurubun gezisi Türkiye, Ürdün, Mısır ve Suriye’yi kapsıyor. Türkiye’deki gezimizi tamamladıktan sonra Suriye’ye geçeceğiz" diye konuştu.

Alman turistleri sahilde konuk eden, dileyenlere restoran ve havuz hizmeti veren Gündoğdu Tatil Köyü işletmecisi Ata Gündoğdu ise, "Sahilimiz, karavan turizmi için en ideal yerler arasında bulunuyor. Buraya gelen turistlere Türk misafirperverliğini gösteriyoruz. Genç kız ve kadınların bile tek başına rahatça tatil yaptığı bu tesislerden Almanların memnun ayrılması bizleri de mutlu ediyor" dedi.

Haberin Devamı

Karavanların etrafındaki masa ve sandalyeler ile sundurmalarını el birliğinde toplayarak karavana yükleyen Alman turistler, Hatay üzerinden Suriye’ye geçmek üzere yollarına devam ettiler.