Gündem '4+4+4'e 9 metrelik pankartla protesto

'4+4+4'e 9 metrelik pankartla protesto

Paylaş
'4+4+4'e 9 metrelik pankartla protesto

Sivas'ta, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 20 kişi, zorunlu eğitimin 4+4+4 şeklinde kademelendirildiği yasa teklifini, 9 metre uzunluğundaki pankart ile protesto etti

Sloganlar atarak kent meydanına gelen 20 TGB üyesi, 4+4+4’lük eğitim sistemine tepki gösterdi. 4+4+4’lük eğitim modelinin birinci dört yılın ardından okula devam mecburiyetini ortadan kaldırmayı öngördüğünü belirten grup, sloganlarla AK Parti hükümetini ve oluşturulması planlanan yeni eğitim modelini eleştirdi. Grup, kent meydanında yaptığı basın açıklamasında, siyah zemin üzerine ’4+4+4 aldatmacadır. Çocuk işçiliğinin artmasına, kız çocuklarının eve kapatılmasına hayır’ yazılı 9 metre uzunluğunda parkart taşıdı.

Grup adına açıklama yapan TGB İl Başkanı Aykut Diş, 4+4+4’lük eğitim modelinin bir aldatmaca olduğunu belirterek, "Görünürde zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardığını iddia eden bu öneri şu anki 8 yıllık zorunlu eğitim gibi kesintisiz değil. Aradaki artı işaretlerinden anlaşılacağı üzere kesintili bir sistem. Gerçekte uygulamada ilk 4 yılı zorunlu olan bir eğitim modeli. Bu sistemin uygulanması demek çocuk işçiliğinin artması demektir. Kız çocuklarının eğitim hakkından mahrum bırakılması, eve kapatılması demektir. 4+4+4 Türkiye’nin geleceğine vurulan prangadır" diye konuştu. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Hilal ÖZDEMİR/SİVAS, (DHA)