Spor 4x4 Almanya

4x4 Almanya

Paylaş
4x4 Almanya

2010 Dünya Kupası çeyrek final maçında Almanya, İngiltere'den sonra Arjantin'i de 4 golle dağıttı, adını yarı finale yazdırdı. Almanlar'a farklı galibiyeti getiren golleri Müller, Klose (2) ve Friedrich attı

Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde iki dev Almanya ile Arjantin, Cape Town’daki Green Point Stadı’nda karşı karşıya geldi. Güney Afrika’ya favorilerden biri olarak gelen, sergilediği futbolla beklentilerin üzerine çıkan Almanya, Maradona yönetimindeki Arjantin’i 4-0’lık skorla devirip, yarı finale yükseldi.

Haberin Devamı

Maça müthiş başlayan Almanya henüz 3. dakikada üstünlüğü yakaladı. Podolski’nin soldan kullandığı frikikte iyi yükselen Müller topu kafayla ağlara gönderdi. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci 45 dakikada beraberlik için bastıran Arjantin, Tevez ve Di Maria ile önemli fırsatları harcadı. 60. dakikadan sonra yeniden oyuna ağırlığını koyan Panzerler, 68’de 2-0’ı yakalayıp iyice rahatladı.

Müller’in pasında ceza sahasına giren Podolski bomboş durumdaki Klose’yi gördü. Yıldız futbolcu da meşin yuvarlağı ağlara göndermekte zorlanmadı. 74’te soldan hareketlenen Sweinsteiger, tüm defansı çalımlayıp Friedrich’e golü attırdı: 3-0. 89. dakikada Türk asıllı futbolcu Mesut Özil’in mükemmel pasında Klose maçın sonucunu ilan etti: 4-0.

Haberin Devamı