Durna, ''Her yıl olduğu gibi bu yılda yine ekim ayı itibari ile obruktan peynirlerimiz çıkmaya başladı. Obruğa koyulan tüm peynirler yaklaşık 5 aylık olgunlaşma sürecini tamamladı ve peynir derileri obruğun flora yapısından dolayı kırmızı renge büründü. Bu peynirin özelliği obruğun flora yapısının yanı sıra geleneksel usullerle yapılması ve tamamen doğal ürünler kullanılmasıdır. Divle obruk peyniri hakkında benim özellikle söylemek istediğim şeylerden bir tanesi, bu obruk mağarasında her yıl sadece 40-42 ton peynir üretimi var; ama piyasada sahtesi yaklaşık 400 ton civarındadır. Bu sahte ürünlere vatandaşlarımızın çok dikkat etmesi lazım. Bize ve orijinal peynire ulaşmak aslında çok kolay. Vatandaşlarımız orijinal peynire Divle Muhtarlığına, Divle Kırsal Kalkınma Kooperatifi, Ayrancı Kaymakamlığı ve Karaman Valiliğine üzerinden ulaşabilir'' diye konuştu.