Gündem 5 bin liralık 'ders'

5 bin liralık 'ders'

Paylaş
5 bin liralık 'ders'

Anne-baba sabah devletin anaokuluna bıraktıkları 6 yaşındaki oğullarını akşam bulamadı. Çocuk bir saat sonra yolda bulundu, aile dava açtı ve...

Olay İzmir Bornova’da 2008’de meydana geldi. Saadet-Murat Konuk çifti işe giderken 6 yaşındaki oğulları Efe’yi devlete ait anaokuluna emanet etti. Akşam da çocuklarını almaya gittiler. Ama Efe okulda yoktu. Sınıf öğretmeni F.G. çocuğu tek başına eve göndermişti.

Haberin Devamı

BİR VATANDAŞ BULDU

Bir saat geçmesine rağmen Efe’nin akıbeti bilinmiyordu. Karı-koca polisi aradı. Efe’nin yolda biri tarafından bulunup muhtarlığa teslim edildiği ortaya çıktı. Çocuklarına kavuşan anne-baba çektikleri acı için Milli Eğitim Bakanlığı’na 10 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde şunları söylediler: “Çocuğun velisi gelmeden okul dışına çıkarılması asla kabul edilemez. Oğlumuzun başına kötü bir şey gelmemesi, tesadüfen iyi bir kişiye rastlaması sayesindedir. Okul idaresinin oğlumuzun kaybolmasını sıradan bir olay gibi görüp polise bildirmemesi yanlış.”

‘OKUL İDARESİ KUSURLU’

İzmir İdare Mahkemesi de okulun kusurlu olduğuna karar verip aileyi haklı buldu. Mahkeme, Milli Eğitim Bakanlığı’nın anne-babaya 5 bin lira tazminat ödemesine hükmetti. Bir başka mahkemede okul müdürüne hakaretten yargılanan Saadet-Murat Konuk’a verilen 31’er ay 20’şer gün hapis cezası ertelendi.

Haberin Devamı

EFE'NİN AİLESİ DE ADALET PEŞİNDE

Acı olay, İstanbul Maltepe’deki Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda 12 Mayıs’ta meydana gelmişti. Ana sınıfı öğrencisi, 6 yaşındaki Efe Boz okulun tuvaletinde iddiaya göre lavaboya asılmıştı. Kırılan lavabonun parçaları çocuğun üstüne düşmüştü. Boğazı kesilen Efe Boz ölmüştü. Acılı anne Nurdan Boz ve baba Kemal Boz, evlatlarını okul yönetiminin ihmali yüzünden kaybettiklerini söylemişti. Boz Ailesi, savcılık soruşturması biter bitmez okul yönetimine dava açacak.

Bahri KARATAŞ/DHA