Gündem 5 bin ton et vurgununa Bakan el koydu

5 bin ton et vurgununa Bakan el koydu

Paylaş
5 bin ton et vurgununa Bakan el koydu

Mersin gümrük antrepolarında depolanan ve yaklaşık 5 bin ton olduğu belirtilen ithal kırmızı et usulsüzlüğü ile ilgili başlatılan operasyon kapsamında, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli Mersin'e gelerek konu ile ilgili inceleme yapacak

Olay, kırmızı et ithalatını yasaklayan Irak’a kırmızı et gönderilmek istenmesiyle ortaya çıktı.

Haberin Devamı

1 hafta önce Irak’a transit beyanname açılarak frigorifik TIR’larla Irak’a kırmızı et gönderilmek istenmesi üzerine Habur Gümrük Kapısı’nda görevli gümrük memurları durumdan şüphelendi.

ET DEĞİL KEMİK VE KIRINTI

Bunun üzerine detaylı aramaya alınan TIR’da kırmızı et olarak beyan edilen yükün, tavuk eti, kemikleri ve kırıntı olduğu ortaya çıktı. Araştırmalarda ekipler ortada bir kırmızı et ithalatı vurgunu olduğu şüphesi ile, Mersin Gümrüğü’nün antrepolarında depolanan yaklaşık 5 bin ton ithal kırmızı et ile ilgili operasyonu başlattı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bilgisi dahilinde Mersin Gümrüğü’nde yapılan kapsamlı araştırmada yaklaşık 5 bin ton ithal kırmızı etin Mersin’deki 5 ayrı antrepoda depolandığı bilgisine ulaşıldı. Ekipler, Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Doğan Kanmaz’ın emekli olduktan sonra kurulan ve yüzde 20 hissesinin olduğu yetkilendirilmiş gümrük müşavirliği yetkisine sahip gümrük müşavirliğinin de aralarında olduğu 5 ayrı antrepoya eş zamanlı operasyon düzenledi.

Haberin Devamı

CANİKLİ AÇIKLAYACAK

Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Murat Kahraman, antrepolarda sayım yapıldığını doğruladı, detaylı açıklama yapamayacağını söyledi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da Bakan Nurettin Canikli’nin Mersin’e geleceği belirtilerek, "Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli, bugün saat 17.00’de Mersin’de önemli bir kaçakçılık tespitine ilişkin açıklamada bulunacaktır" denildi.

DHA