Gündem 5 dakikalık yağmur bu hale getirdi

5 dakikalık yağmur bu hale getirdi

Paylaş
5 dakikalık yağmur bu hale getirdi

Şırnak'ın Silopi İlçesi'de 5 dakika süren yağmur yağmur nedeniyle menfezler tıkandı, dereler taştı

İlçede kısa süreyle yağan yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi. Bu süre içerisinde insanlar cadde ve sokaklarda yürümekte zorluk çekerken, karşıdan karşıya geçmeye çalışan bazı kişiler, polis bariyerlerini köprü olarak kullanmak zorunda kaldı. 2006 yılında 2 çocuğun boğulmasına neden olan Celali Deresi’nin isnat duvarları çökerken, civardaki evlerde felaketten kıl payı kurtuldu.

Haberin Devamı

Sağanak yağış alışverişe çıkan Silopililer, uzun süre kaldıkları işyerlerinden çıkamadı. İpek Yolu üzerinde işyeri bulunan Halil Aytu, yağmurun uzun süre devam etmesi halinde ev ve işyerlerini terk etmek zorunda kalacaklarını söyledi. Aytu, Celali Deresi’nin isnat duvarlarının dayanıklı olmadığını belirterek, yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Silopi Emniyet Müdürü Selim Kan da, "Burada yaşayan bir vatandaş olarak çok rahatsızım. Eğerki vatandaşlar mecburiyetten polis bariyerlerini kullanıp, karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorsa belediyenin bunu düşünüp ona göre çalışmalarını gerçekleştirmesi gerekir. Silopi’de 1-2 park yapıp milyonları oraya gömeceklerine, öncelikli sorunları halletmeleri gerekir. Sonradan park bahçeler konusunda çalışmalar gerçekleştirsinler" diye konuştu.

Haberin Devamı

Halil COŞKUN/SİLOPİ(Şırnak), (DHA)