Yaşam 5 dil biliyor ama çaycılık yapıyor

5 dil biliyor ama çaycılık yapıyor

Paylaş
5 dil biliyor ama çaycılık yapıyor

Ağrı’da 5 dil bilen ve iş bulamadığı için hayvan pazarındaki bir kahvehanede çalışmak zorunda kalan Nimet Özbalık, "Umarım büyük zorluklarla öğrendiğim bu dilleri kullanma imkanı bulurum" dedi

Uzun yıllar Almanya ve Avusturya’da yaşadıktan sonra Ağrı’ya dönen Nimet Özbalık, gittiği her yerde 5 dil bilmesine rağmen iş bulamayınca kahvehanede garsonluk yapmaya başladı. Almanca, Fransızca, Hırvatça dillerinin yanı sıra Türkçe ve Kürtçe olmak üzere toplamda 5 dil bilen Nimet Özbalık, Ağrı’ya yabancı turist gelmemesi nedeniyle rehberlik de yapamadı.


EVİNİ GEÇİNDİRMEK İÇİN KAHVEHANEDE ÇALIŞIYOR


İlkokul mezunu olmasına rağmen büyük gayret göstererek bu dilleri öğrenen Nimet Özbalık, “Avrupa’da 12 yıl kaldım ve tersanelerde gemi yapımında çalıştım. Daha sonra memleket özlemi çektiğim için Türkiye’ye döndüm. Avrupa’da kaldığım yıllarda çok iyi Almanca, Fransızca ve Yugoslavca dillerini öğrendim. Şu an 5 dil konuşabiliyorum ama evimi geçindirmek için kahvehanede 20-30 liraya çalışıyorum” dedi.

"İlkokul mezunu olmama rağmen 5 dili ana dilim gibi öğrendim" diyen Nimet Özbalık "Umarım büyük zorluklarla öğrendiğim bu dilleri ileride kullanma imkanı bulurum" diye konuştu.

Haberin Devamı