Bilim - Teknoloji 5 harika Google Maps sitesi!
Paylaş
5 harika Google Maps sitesi!

Dünyanın en korkunç yerleri, en tehlikeli yolları... İşte Google Maps ile yapılan 5 harika site...

Google Maps'in en iyi harita uygulamalarından bir tanesi olmasının başlıca nedenleri arasında, diğer sitelerin onu kullanarak dilediği işlevi ortaya çıkarabilmesi yatıyor. "Mashup" olarak adlandırılan bu araçlar, size harita üzerinde belirli noktaları gösterebiliyor, bu noktalar hakkında detaylı bilgiler verebiliyorlar. Bu yazımızdaysa ilginizi çekebilecek, Google Maps'ten faydalanan 4 siteyi bir araya getirdik.

World's Creepiest Places

Bu harita sayesinde "dünyanın en korkunç 13 yerini" hiç ziyaret etmeden, oturduğunuz yerden görebilmeniz mümkün.


Fast Food Maps

Amerika'da yaşayan McDonalds veya Pizza Hut hayranları, çok şanslılar. Çünkü Fast Food Maps, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm fast food mekanlarını harita üzerinde gösteriyor.


Most Dangerous Roads On Earth

Most Dangerous Roads On Earth

Burada ise "dünyanın en tehlikeli 31 yolunu" bulmanız mümkün. Herhangi bir yol hakkında daha fazla bilgi almak için, sağ taraftaki bağlantıya tıklayabilir, konumun haritasına yaklaşabilirsiniz.


World's Most Polluted Cities

Dünya üzerindeki bazı bölgeler, diğerlerine göre çok daha kirli. Bazılarında durum o kadar kötü ki, insanlar ağızlarında maskeyle dolaşmak zorunda olabiliyorlar. Bu harita ise Time dergisini temel alarak "dünyanın en kirli şehirlerini" gösteriyor. İşaretlerden birine tıkladığınızda tam konumu, etkilenen insan sayısını, kirliliğin türünü ve sebebini görebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Resimlerle: Google Street View'dan en saçma anlar

Kaynak: CHIP Online