Gündem 5 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

5 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Paylaş
5 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Mardin'in Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı, Ömerli, Savur ilçelerinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Öte yandan Van'ın Erciş ilçesinde, Siirt'in Kurtalan ilçesinde, Mardin ve Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün gece aydınlatma direkleri devrilerek, mazot tanklarıyla barikatlar kurulan uluslararası İpek Yolu halen kapalı bulunuyor. İpek Yolu üzerine çıkıp gösterilerini sürdüren gruplara polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

Haberin Devamı

İpek Yolu üzerindeki olaylar gün boyu sürerken, uzun araç kuyrukları oluştu. Nusaybin ile merkezinde ise göstericiler, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Vilayetler Birliği Anaokulu, Hükümet Konağı ve PTT şubesine taşlarla saldırıp, binalara hasar verdi. Bir dershaneye molotoflu saldırıda bulunan göstericiler, Otogar kavşağında bir aracı da ateşe vererek yaktı. İlçede göstericilerin barikatlarla yol kapatıp, müdahale eden polislerle çatışmaları sürüyor.

MARDİN'İN BAZI İLÇELERİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Mardin'in Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı, Ömerli, Savur ilçelerinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

VAN'DA DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Van Valiliği, olayların devam ettiği Erciş İlçesi’nde saat 18.00’den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Haberin Devamı

SİİRT KURTALAN'DA DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Siirt Valiliği tarafından Kurtulan ilçesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

DİYARBAKIR'DA DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Diyarbakır Valiliği, şehirde iki gündür devam eden Kobani protestolaro nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan etti. Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı çıklamada şöyle denildi: "5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince ilimiz merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ilçeleri ile dış ilçeler Bismil, Silvan ve Lice ilçelerinde ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 07.10.2014 günü saat: 22.00’den, 08.10.2014 günü sabah saat:07.00’ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Sokağa çıkma yasağı kararı süre bitiminde duruma göre tekrar değerlendirilecektir."

BATMAN'DA DA İLAN EDİLDİ

Gerilimin bir türlü düşmediği Batman'da da valilik sokağa çıkma yasağı ilan etti.