Antalya 5 köprü ile Kepez'in iki yakası bağlanıyor

5 köprü ile Kepez'in iki yakası bağlanıyor

Paylaş
5 köprü ile Kepez'in iki yakası bağlanıyor

5 köprü ile Kepez'in iki yakası bağlanıyor

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, ilçeyi kuzey-güney yönünde ikiye bölen Devlet Su İşleri (DSİ) kanalının üzerine 5 köprü inşa ediyor. Farklı mahallelere yapılacak köprülerle kanalın iki yakası arasındaki yollar birbirine bağlanacak.

Kepez Belediyesi ilçedeki ulaşımı rahatlatacak önemli bir yol yatırımını daha gerçekleştiriyor. İlçenin batısındaki Ünsal Mahallesi'nde başlayan ve birçok yerleşim alanından geçerek, doğudaki Düden Şelalesi'ne dökülen DSİ su kanalının iki yakası arasındaki ulaşım sorununu, köprü yapımıyla çözülüyor. İki yakası arasındaki karşılıklı yolları birbirine bağlamak amacıyla kanalın değişik noktalarına 5 köprü inşa ediliyor. Daha önce de kanalın üzerinde 13 köprü yapılmıştı.

KÖPRÜLERİN YAPIMI BAŞLADI

Fen İşleri Müdürlüğü, mülkiyet ile imara ilişkin sorunları çözülen ve kanala sınırı olan Santral, Ünsal, Erenköy, Kütükçü ile Fevzi Çakmak mahallelerinde, önceki yıllarda yeni imar yollarını ulaşıma açmıştı. Ancak yeni yollar, kanal engelinden dolayı devamındaki karayollarına bağlanamıyordu. Fen İşleri Müdürlüğü, bu sorunu çözmek amacıyla su kanalının üzerine 5 köprü inşa edilmesini 2021 yatırım programına almıştı. İhale sürecinin tamamlanması, yer teslimi sözleşmesinin yapılmasından sonra da yüklenici firma, köprülerin yapımına başladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kuzeyyaka ile Fevzi Çakmak mahallelerini bağlayacak köprü inşaatının şantiyesini ziyaret etti. Köprülerin yapımıyla ilgili bürokratlarından bilgi alan Başkan Tütüncü, “Kepez'in iki yakasını, 5 yeni köprü ile bir kez daha bağlıyoruz. Daha doğrusu 5 yeni köprü ile Kepez'in iki yakasını 5 kez daha bağlıyoruz" açıklamasını yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı